


Sastojci:
Za biskvit:
- 8 jaja
- 200 g šećera
- 200 g brašna
- 100 g mljevenih oraha
Za krema:
- 400 g malina
- 0,5 l jogurta
- 1 vrećica želatine
- 200 g šećera
- 2 vrećice vanilin šećera
Za dekoraciju:
- 1 vrećica šlaga
- 50 g malina
- 150 g sjeckanih oraha
Priprema:
Biskvit:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanjke, šećer, orahe i brašno, te dodati čvrsto ulupane bjelanjke i polako promiješati.
2. Okrugao kalup za tortu prekriti papirom za pečenje, uliti pripremljenu smjesu i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C 40 minuta.
3. Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa, pa poprečno prerezati napola kako bi se dobile dvije kore.
Krema:
1. U malo hladnog jogurta razmutiti želatinu, a ostatak jogurta staviti da prokuha.
2. Ključali jogurt skinuti sa štednjaka te pomiješati s razmućenom želatinom i ostaviti da se malo ohladi.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati maline, šećer i vanilin šećer, te dodati kremi od jogurta pa promiješati.
Završni postupak:
1. Prvu koru staviti na pladanj za posluživanje, premazati je kremom i prekriti drugom korom.
2. Šlag pripremiti prema uputama i premazati gornju koru i bočne stranice torte.
3. Na bočne stranice torte utisnuti sjeckane orahe, a tortu posuti malinama.
Izvor: Dobra hrana



