Ljeto na licu: Želite li osunčani izgled tena, iskušajte “golden hour skin”

Makeup trik za neodoljivo blistav ten

by | 7 lipnja, 2022
ljetni makeup

Fotografi najbolje znaju koliko je osvjetljenje važno. Želite li na fotografiji biti okupani nježnim, toplim nijansama sunčeve svjetlosti, snimanje je najbolje zakazati u takozvani golden hour ili zlatni sat. Tehnički gledano, to znači da trebate zauzeti pozu neposredno nakon izlaska sunca, ili neposredno prije zalaska sunca, kad je sunce nisko na horizontu i sve što dotakne prekriva čarobnim zlatnim sjajem.

Kad bismo mogli spremiti u bočicu prve ili posljednje zrake sunca u danu kako bismo hodali uokolo s trajnim filterom pod nazivom “zlatni sat“ na našoj koži, to bismo učinili. Jer, nema ničeg ljepšeg ili laskavijeg od tena osvijetljenog nježnim, zlaćanim zrakama sunca.

 

Nasreću, za fantastičnu fotografiju ne trebate čekati tih nekoliko dragocjenih minuta u danu jer su vizažisti pronašli način kako da šminkom, u bilo kojem trenutku, reproduciraju golden hour. S obzirom na to da je to vrijeme kada najbolje izgledamo – i neosporno najbolji trenutak za fotografiranje – a nitko ne može jamčiti da će na lokaciji snimanja biti sunčano, kombinacijom šminke su uspjeli stvoriti taj prepoznatljivi blistavi sjaj i mimo uobičajenog vremena rezerviranog za zlatni sat.

 

 

Takozvani golden hour skin uključuje taktičko naglašavanje određenih dijelova lica. Preciznije, odnosi se na pažljivo nanošenje sjajnih pigmenata i suptilnu mješavinu različitih tekstura: prahova, krema i tekućina – bronzera, highlightera, iluminatora i shimmera – kako bi se stvorio dojam da je koža okupana sunčevim sjajem bez obzira na doba dana ili vremenske uvjete. Inspiraciju potražite kod Tanielle Jai i Harela Margalit koji slove za kraljicu i kralja golden hour make-upa.

Pročitajte: Ovo su najčešće pogreške pri korištenju highlightera

 

Foto: Instagram