Make-up zablude zbog kojih izgledamo starije

by | 8 listopada, 2012

 Šminka nam pomaže da sakrijemo nedostatke na licu, a istaknemo prednosti. Ipak, ako je ne koristimo na pravi način, ona može učiniti da izgledamo starije nego što jesmo.

Sitne make-up zablude koje žene uporno ponavljaju samo štete njihovom izgledu. Kako ne bi sebi dodavali godine, otkrivamo vam najčešće make-up zablude.

Korektor prije pudera
Većina žena vjeruje da će bolje prekriti nedostatke ukoliko korektor nanese prije pudera. Ipak, profesionalni šminkeri upozoravaju da je to velika pogreška.

Puder na cijelom licu i ispod očiju
Puder uglavnom nanosimo na čitavo lice, uključujući i vrat, i područje oko očiju. On zatim ulazi u sitne linije oko očiju, naglašava ih i čini da izgledamo starije. Kako biste izgledali u skladu sa svojim godinama, na područje ispod očiju nanesite samo kremu ili korektor.

Bronzer vs. Rumenilo
Rumenilo i bronzer nisu isto. Bronzer služi za sjenčanje lica, te ga ne treba koristiti umjesto rumenila. Velikom četkom bronzer nanesite na obraze ispod jagodica, čelo i bradu, a potom nanesite rumenilo u nekoj svježoj nijansi.

Eyeliner dužinom cijelog kapka
Ako imate sitne oči, eyeliner nikada nemojte nanositi cijelom dužinom kapka. Kako bi oči vizualno učinili krupnijim, nanesite eyeliner do polovice kapka i zavijte ga ka gore.

Tamna sjena preko čitavog kapka
Samo rijetkim ženama dobro pristaje tamna sjena na očima, nanesena na čitav kapak. Da biste što bolje istaknuli oči, najbolje je tamnu sjenu ublažite bijelom ili bež nijansom koju ćete nanijeti na rubove kapaka – uz korijen nosa i ispod obrva.