Macrame božićne dekoracije i ukrasi? Mi kažemo: “Može!”

Najljepši trend ovih blagdana su macrame božićne dekoracije i ukrasi

by | 11 prosinca, 2021
macrame božićna dekoracija

Macrame, prekrasan i nezaobilazan  trend, sve se više nameće kao dio svakodnevnog života, a ovaj boho ukras, mogli bismo reći – izgleda bolje nego ikad! Riječ je o posebnoj, staroj tehnici vezanja čvorova prema kojoj, ovisno o vrsti i kombiniranju čvorova, nastaju različiti uzorci i predmeti koji su ujedno i dekorativni i funkcionalni.

Upravo sada, u predblagdansko vrijeme, ovi predmeti postaju i neizbježan dio svakog doma, bolje rečeno božićnog drva i dekoracija koje u svakom smislu upotpunjuju cijeli ugođaj. Macrame tehnikom rade se ukrasi za stolove, nakit, stolice, zidove, držači za police i viseće tegle i još mnoštvo toga… Ali sada se vintage stil smjestio i u pravi blagdanski duh te u njega unio dekoracije koje će krasiti božićno drvce i vaš dom, a iste istovremeno možete podići lampicama, drvenim perlicama te raznim dizajnom…

Tehnika macrame uistinu je posebna jer se sve radi ručno, a materijali koji se koriste većinom su juta, vuna, pamučna špaga, dok sama riječ macramé dolazi od arapske migramah, što znači “ukrasne rese” ili “izvezeni veo”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dili Macrame (@dili_macrame)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MyMakrame (@mymakkrame)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Judy (@juffieknot)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marjolein (@marcreatie)

Foto: Instagram; Naslovna: @cornishknots