Loreta Gudelj predstavlja kampanju kolekcije “Beyond nature”.

by | 20 svibnja, 2016

Nakon nedavno uspješno predstavljene proljetno-ljetne kolekcije na 27. Premium Cro À Porteru održanom u Klovićevim dvorima, dizajnerica brenda Loré Loreta Gudelj predstavlja kampanju kolekcije pod nazivom “Beyond nature”.

Kampanja, nastala u suradnji s fotografom Franjom Matkovićem i slikaricom Matejom Babić, inspirirana je bolivijskim lokalitetima Salar de Uyuni, Laguna Colorada i Desierto de Siloli. Odjevni predmeti ovog puta inspirirani su prirodnim motivima, te je stoga paleta boja kombinirana na način kako bi se vjerno dočarale prozračne vizure Bolivije.

Pastelni i zagasiti tonovi boja korišteni su za uzorke pamučnih ručno tkanih materijala u bolivijskom folklornom vezu, te su kombinirani s lanom, muslin svilom i rustikalnom čipkom.

Za drugi dio kolekcije korištena je ručno rađena venecijanska, lepoglavska i idrijska čipka, kao i ručni vez na organzi, kojim dizajnerica nastavlja priču o manufakturnom stvaralaštvu, gdje se svaki odjevni predmet individualizira.

Materijale korištene u Loré kolekciji, u suradnji s dizajnericom, izradila je nagrađivana tkalja Ivna Matičec, u skladu s ranije odabranim motivima.

Svaki odjevni predmet odlikuju sati preciznog rada, a u slučaju ručno rađenih čipki, i nekoliko tjedana kako bi se dobio jedinstven vez. Nakit za Loré kolekciju, u suradnji s dizajnericom, radila je i ovog puta poznata umjetnica Marina Marinski.

Kombinirajući na kamenini nijanse boja u skladu s tkanicama, izradila je nakit koji slijedi prozračne nijanse odjevnih predmeta.

Styling su zaokružile Loré torbe izrađene u jednakim ručno tkanim materijalima, kombiniranima s kožom, te cipele Mass u nude tonovima.

Modeli kampanje “Beyond nature” su Nika i Rahela Matić za modnu agenciju Talia Model. Šminku potpisuje Karen Begić-Jukčić, a frizure salon Selfie i Vanessa Žigić.