Lorde objasnila zašto se riješila jedne stvari i napravila veliki pomak za svoje mentalno zdravlje

Novozelandska kantautorica još je jednom istaknula koliko bolje živi bez društvenih mreža

by | 27 kolovoza, 2021
lorde, društvene mreže, mentalno zdravlje

U novom intervjuu s Jamesom Cordenom u emisiji “The Late Late Show” pjevačica je otkrila da je potpuno blokirala web-stranice društvenih mreža sa svog telefona zbog učinka koje su imale na njezin mozak i mentalno zdravlje.

“Učinila sam to jer sam mislila da mi mozak više ne radi dobro. Bilo je užasno teško, najteže što sam ikada učinila, a i dalje je užasno teško svaki dan. To bi bilo kao da prestanem jesti šećer… i dalje jedem tone šećera i ako nemam šećera, osjećam se ludo”, objasnila je Lorde. “Riješila sam se Twittera, Instagrama, Facebooka pa čak i YouTubea. Ovo zadnje je bilo najteže, ali i to je jedna vrsta društvene mreže”, ispričala je Lorde. Jedina “društvena mreža” koju koristi je New York Times aplikacija za kuhanje.

U razgovoru s Lorde, Corden je rekao da je i on radio pauze na društvenim mrežama, ali da one nikad ne traju duže od mjesec dana. Lorde je objasnila da njezin pomoćnik ima sve njezine lozinke i da je čak blokirala tražilice na svom telefonu. Govorila je i o tome da je uvijek izbjegavala čitati članke i priče o sebi, a u intervjuu se također nadovezala na svoju nadolazeću turneju te istaknula da želi biti što je moguće više povezana i prisebna bez oslanjanja na gomilu ekrana.

Poznata kantautorica odlučila se na odmor od društvenih mreža da bi se posvetila sebi i pisanju pjesama te kako bi prestala odgađati neke stvari.

 

Novi singl “Solar Power”

Ove godine Lorde se, nakon četiri godine pauziranja, vratila glazbenoj sceni i predstavila singl “Solar Power” koji je oduševio njezine obožavatelje. Kad je bio predstavljen novi album, za njega je istaknula da je  “proslava prirodnog svijeta, pokušaj ovjekovječenja dubokih, transcendentnih osjećaja koje ima kad je na otvorenom”. Objasnila je i sljedeće: “U trenucima muke, tuge, duboke ljubavi ili zbunjenosti, odgovore potražim u prirodnom svijetu. Naučila sam izdahnuti i prilagoditi se, a ova pjesma je produkt toga”.

Lorde, glazbenica hrvatskih korijena čiji je koncert rasprodan u nekoliko minuta, nastupit će sljedeće ljeto na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku te je poznat i datum nastupa – 18. lipnja 2022.

A njezine postupke u svrhu boljeg mentalnog zdravlja apsolutno podržavamo!

FOTO: Arturo Holmes/Staff Getty Images Entertainment via Getty Images