Lj&Z intimni kutak: 7 velikih pitanja za Anu Radišić

by | 7 listopada, 2020

Kroz određene, neki bi rekli “prijelomne” trenutke u životu i načine kako smo ih proživjeli najbolje možemo upoznati sami sebe, što je svakako nužno ako želimo raditi na sebi.

Nije drukčije ni s onima koji su nam otišli iz života, a nekoć su bili velik dio njega. Sve su to lekcije kroz koje moramo proći kako bi nešto naučili, primijenili i rasli. Kroz nekolicinu takvih lekcija prošla je i Ana Radišić, što je i bez da smo zagrebali ispod njene nasmijane površine, vrlo očito čim joj se približite. Ova novinarka i TV voditeljica jednostavno isijava vedrinom, mudrošću, inteligencijom i nevjerojatnom razinom podrške i energije koju bez imalo zadrške plasira na sve ljude oko sebe. Upravo zato od Ane volimo redovito učiti, čuti i primiti što nam ima za ponuditi.

Što su te ljudi koji su otišli iz tvog života naučili?
Da ne uzimam stvari zdravo za gotovo. Naučili su me i svaki put podsjetili na nestalnost i prolaznost. Bivanje u trenutku koji je za samo nekoliko trenutaka nepovratna prošlost. Nekako najteže i najvažnije lekcije rasta sam učila kroz “gubitke” koji su zapravo bili moje najveće škole. Zahvalna sam im. Neizmjerno.

Što nikad nisi razumjela?
Ljudsku zavist, neljudskost. Nepoštenje i zlo.

Koja knjiga te u životu najviše dojmila i uvijek bi ju preporučila?
Puno čitam i nekako imam osjećaj da nam i one dolaze u ruke kako smo spremni za njih. Najviše dojmova na mene su nekako ostavili naslovi Ono što vidiš tek kad usporiš, Svetac, surfer i direktorica, 40 pravila ljubavi.

Što je za tebe smisao života?
Pronalazim ga iz godine u godinu, modeliram prema stanju svijesti i obogaćujem pojednostavljivanjem činjenice da budem i ostanem čovječna u svemu čega se dotaknem, imam te ostavljam na ovom svijetu iza sebe.

Kako vidiš razliku između dobrog i lošeg?
Svi je znamo. Kao što znamo koliko dobro obogaćuje i ispunjava srce, dušu, tijelo i um, a loše čini samo i samo loše ponajprije nama samima, a onda i svemu ostalom.

Gdje je tvoje sretno mjesto?
Moje sretno mjesto vežem uz osjećaj. Ne vežem ga uz konkretno mjesto, već isključivo uz osjećaj. Mira. Spokoja. Pripadanja. Prirodnosti. Bivanja svoja- najautentičnija. To može biti u dva kvadrata prostora ili vrhu planine čiji obzor se proteže kilometrima ili uz osobu koju volim. Vežem ga baš uz osjećaj.

Je li ti važnije da se svidiš ljudima ili da te poštuju?
Poštovanje, isključivo.

Foto: Ana Radišić / Instagram