Ljudi ne prestaju pričati o nastupu mlade atletičarke koja je svijet očarala svojim pokretima

by | 27 siječnja, 2021
gimnastičarka

Mlada američka atletičarka Nia Dennis ostavila je svijet u suzama te čuđenju, nerijetko popraćenom ježenjem, nakon izvedbe svoje rutine.

Rutinu je započela pozom otpora, koja simbolizira pokret Black Lives Matter, a nastavila impresivnom koreografijom koja predstavlja spoj modernog uličnog plesa, stepa crnačkih sveučilišnih bratstava i sestrinstava te, naravno, gimnastike. Njezin je nastup, čiji je cilj bio i promicanje crnačke kulture, popraćen slavnim imenima iz glazbene industrije poput Kendricka Lamara, Missy Elliott, Soulja Boya, Tupaca Shakura, Megan Thee Stallion te Beyoncé.

Dennis je bila jedna od predstavnica Sveučilišta u Kaliforniji, koje je odnijelo pobjedu protiv Sveučilišta Arizona Statea. No pobjeda je ovih dana bila u posve drugom planu, a o Dennisinom nastupu pričale su i velike zvijezde poput Missy Elliott te slavne gimnastičarke, olimpijske pobjednice, Simone Biles. “Moja rutina odraz je svega onoga što sam ja danas te onoga što predstavljam. Obavezan je korak bio u nju uključiti dio moje kulture. Na parteru sam htjela napraviti pravi plesni tulum te pokazati svoju osobnost”, rekla je Dennis za Los Angeles Daily News te je još jednom ostavila neizbrisiv trag u svijetu.

Foto: Jared Wickerham/Getty Images via Guliver