Ljetni modni izazovi koje svaka žena treba prihvatiti

by | 12 lipnja, 2015

Onima koji vole igrati na sigurno (bar kada je moda u pitanju), ljeto sigurno nije omiljeno godišnje doba. Silne vrućine i promjene vremene, spontanost u odijevanju, činjenica da vam ovog ljeta više ne stoji model kupaćeg kostima kakav ste nosili prošle godine, odjeća koja više nije praktična za posao… Ljeti se planovi mijenjaju, na svakom mogućem polju, pa čak i u vašoj garderobi.

person-731142_1280

Ovaj put vam predlažemo par ljetnih modnih izazova za koje smatramo da svaka žena u nekom dijelu svog života treba prihvatiti. Možda će vam neki od njih djelovati previše riskantno, ali vjerujte nam da je u tome i njihova čar.

1. Dopustite da se različiti uzorci poigraju na vama
Već smo vam pričali o tome koliko je ovog proljeća bilo popularno usklađivanje različitih uzoraka. Ovaj trend prijeći će i na ljeto, a mislimo da nam nema druge nego ga prihvatiti. Pruge koje ćete odabrati trebaju biti uzajamno komplementarne, ali i dovoljno različite jedne od drugih kako bi ih promatrač mogao zasebno uočiti. To ne znači da će vaš stil bosti nekoga u oči. Štoviše, na plaži ili u opuštenom ljetnom izlasku, osjećat ćete se sasvim prirodno u takvoj kombinaciji. Ako ste novi u tome, pokušajte miksati uzorke različitog intenziteta. Na primjer, uz hlače sa sitnim točkicama odjenite lepršavu majicu s krupnim krugovima.

2. Pokažite nešto malo kože… ali na neki novi način
Ništa nije toliko seksi koliko lepršava maksi haljina koja prekriva taman toliko koliko je potrebno, a ostalo ostavlja mašti na volju. Bilo da se odlučite za duboki dekolte, gola leđa ili rezove sa strane, uvjereni smo da nećete pogriješiti. Haljina treba pratiti liniju vašeg tijela i istaknuti one dijelove koji su vama najljepši. Vidjet ćete koliko će to utjecati na vaše samopouzdanje.

3. Kupite sebi jedan monokini
Uvijek ste žudili za jednodijelnim kupaćim koji ne skriva struk, ali se nikada niste usudili čak niti probati ga? Zaista šteta… Ako imate figuru za njega, šteta je još veća. Vrijeme je da se oslobodite stega i kupite sebi jedan ovakav kupaći. Uostalom, sada se može naći toliko puno različitih modela, od kojih neki otkrivaju više, a neki manje, pa vjerujemo da ćete sigurno uspjeti pronaći nešto za sebe.

4. Stavite jednu ogrlicu više
Nakit je nešto što mnoge žene izbjegavaju tijekom ljeta, iako zaista nema velike potrebe za tim. Ako pogledate malo bolje oko sebe, vidjet ćete cijelu plejadu različitih ogrlica i narukvica od perlica, kuglica i tkanine koje bez problema možete nositi i po najvećim vrućinama. Ako imate par bora više, bogat nakit će taman sakriti dijelove kože koje ne želite da budu u prvom planu. Ovaj stil ne zna za godine, bitno je samo uskladiti odgovarajuće elemente i boje.

5. Odlučite se za šeširiće u boji
Već smo vam pričali o tome koliko su pokrivala za glavu bitna ne samo za vaš ten, već i za cjelokupno zdravlje, te da ovaj modni detalj ne smijete zaobići ovog ljeta. Da stvari malo opustite i ne izgledate tako kao da šešir nosite baš zato što morate, mi vam predlažemo da kupite šešir u svojoj omiljenoj žarkoj boji i tako oplemenite svaku kombinaciju.

6. Uložite u kvalitetno kratko poslovno odijelo
Shorts se, realno gledano, ne smatra odjećom koja je prikladna za posao, ali svjetski dizajneri potrudili su se u svoju ponudu ubaciti modele koji ne prelaze nikakve granice i koji se mogu odjenuti na bilo koje radno mjesto, bez straha da ćete prekršiti kakvo pravilo u odijevanju. Ovaj trend namijenjen je mladim poslovnim ženama na početku karijere, koje će na ovaj način pokazati da mogu i te kako djelovati ozbiljno, sposobno i privlačno u isto vrijeme.

7. Odaberite naočale za sunce neobičnih oblika
Naočale za sunce su najosnovniji dodatak za ljeto koji doslovno svatko posjeduje. Nažalost, malo tko eksperimentira s njima. Zar vam one stare dobre “rejbanice” nisu već dozlogrdile? Mi vas ovom prilikom izazivamo da odaberete model koji vam je privlačan na prvu loptu, a za koji niste sasvim sigurno da će vam sto posto dobro stajati. No, opustite se, to su samo naočale za sunce, one ni ne moraju besprijekorno stajati. Njihova funkcija leži u tome da štiti vaš pogled od opakog sunčevog zračenja, ali zašto im ne biste dopustili da obogate vaše lice?!

Izvor: Life Content
Foto: Pixabay