Prelistajte srpanjski broj časopisa “Ljepota&zdravlje”!

Otkrijte koje teme donosi broj za srpanj 2023.

by | 30 lipnja, 2023
ljepota i zdravlje srpanj 2023 dunja jovanić

Vrijeme je za novo prelistavanje! Stigao je srpanjski broj časopisa Ljepota&zdravlje, koji vas na svim prodajnim mjestima s tiskovinama čeka od 30. lipnja do 28. srpnja 2023. 

Donosimo djelić tema koje smo za vas odabrali ovog mjeseca, i koje smo pripremili s puno pažnje.

ljepota i zdravlje srpanj 2023 dunja jovanić

Ljepota&zdravlje srpanj 2023.

#1 Dunja Jovanić: “Pomaknula sam granice kao nikada dosad!”

Put blogerice Dunje Jovanić munjevito se razvijao posljednjih nekoliko godina te popularna influencerica danas ima i svoj modni brend, a njezine suradnje s poznatim kompanijama donijele su joj vrlo udoban život. Ambiciozna, zabavna, vesela i odlučna, Dunja je prava definicija mlade žene koja zna što hoće i kako da svoje namjere provede u djelo. S Dunjom za tiskano izdanje razgovaramo o novostima u njezinom životu, i na emotivnom i na profesionalnom planu.

#2 Kod dermatologa: Ljetni SOS za kožu

koža na suncu

Kako se izboriti s najčešćim ljetnim beauty problemima? Donosimo savjete što možemo napraviti sami te kako nam mogu pomoći stručnjaci u specijalističkoj ordinaciji

#3 Hormonsko nadomjesno liječenje: Za i protiv

ljepota i zdravlje srpanj 2023

Foto: dolgachov/iStock via Getty

Bez obzira na to što sve otvorenije pričamo o simptomima perimenopauze, hormonsko nadomjesno liječenje (HNL) za mnoge od nas i dalje je stigma. Je li riječ samo o predrasudi i propuštanju mogućnosti da popravimo kvalitetu života, ili rizici, ipak, postoje?

#4 Kad je pravo vrijeme za bebu?

ljepota i zdravlje srpanj 2023

I dok su naše majke većinom rađale svoje prvo dijete na početku 20-ih, danas mnoge žene rađaju i u 40-ima. Po podacima Državnog zavoda za statistiku za 2021. godinu, najviše je žena rodilo u svojim tridesetima. Prosječna dob majki pri prvom porodu prije dvije godine bila je 29,6 godina, a prije 50 godina žene su prvo dijete rađale s 22,6 godina. Važan je i podatak kako je više od tisuću i pol rodilja imalo više od 40 godina. Biologija i medicina poznaju optimalne godine, no život piše neke sasvim drukčije priče. Je li Suzy Josipović Redžepagić bila premlada kad je rodila u 21. godini, i je li Barbara Slade Jagodić “stara mater” nakon što je prvo dijete rodila u četrdesetoj?

#5 Bolji život u prirodi

ljepota i zdravlje srpanj 2023

Andreja Čoh

Stresan gradski život naše su tri sugovornice zamijenile životom u prirodi. Iako im odluka nije bila laka, sve tri ne vide gotovo nijednu manu ovakvog načina života. Andreja Čoh, Iskra Krznarić i Indira Juratek otkrivaju nam kako izgleda život daleko od gradskog asfalta.

Foto: Pexels, privatna fotografija, Getty Images