Ova metoda rješavanja podbratka toliko je učinkovita da je obožavaju stručnjaci iz cijeloga svijeta

Poznata i jedinstvena u cijelom svijetu!

by | 10 studenoga, 2023
liposukcija-podbratka-i-zatezanje-vrata

Sve o laserom potpomognutoj liposukciji podbratka i laserskom zatezanju kože donje trećine lica i vrata doznali smo od dr. med. Duška Maletića iz Poliklinike Maletić.

Zašto i kad se radi liposukcija podbratka i zatezanje vrata? Razlog tome “bolest” je od koje svi patimo: gravitacija. Ona i na nama s godinama ostavlja tragove – koža se opušta i sve više spušta. U mlađoj dobi načelno nemamo masnoće u podbratku, ali zato imamo u jagodicama i lice ima krasan oblik. To se, nažalost, s vremenom mijenja – napućene jagodice nestaju, a podbradak nastaje. K tome, povlači za sobom i donju trećinu kože lica, dio lica na prijelazu lica u smjeru vrata, u području mandibule, takozvani jaw line.

Dr. Duško Maletić

Dr. Duško Maletić osobno je razvio metodu laserom potpomognute liposukcije podbratka laserskim zatezanjem kože donje trećine lica i vrata i predstavio je 2012. godine na kongresu u Parizu. Metoda se pokazala odličnom i uspješnom, tako da Polikliniku Maletić od 2012. godine redovito posjećuju stručnjaci iz cijeloga svijeta da vide kako dr. Duško Maletić izvodi ovaj zahvat. Estetski kirurzi ovaj zahvat sve više primjenjuju, a zadovoljni pacijenti preporučuju dalje.

Ova metoda preporučuje se kod svakog tko ima vidljivu nakupinu masnog tkiva u području podbratka i kod koje je koža u donjoj trećini lica i vrata primjetno opuštena, no ne toliko da je potrebno napraviti face lifting. Ova metoda također se preporučuje pacijentima koji se ne žele odlučiti na “velik” zahvat. Face lifting ipak ostavlja nekoliko ožiljaka – ova metoda ne, zato što nije invazivna u toj mjeri.

Za ovu je operaciju dovoljna lokalna tumescentna anestezija – nakon davanja iste, kirurg na sredini brade i sa svake strane uški, ispod resice, radi rupice promjera 1.5 do 2 mm; ti su otvori potrebni za uvođenje laserskih fibera kojima se ide ispod kože podbratka i otapa višak masnog tkiva. Također se istim laserom potkožno zateže koža u donjoj regiji lica. Zahvat je bezbolan. Pacijent može istog dana napustiti Polikliniku Maletić. Potrebno je nositi kompresivni steznik oko vrata i lica, i to cijeli dan i cijelu noć, sljedeća četiri do pet dana. Za tri do šest mjeseci nakon zahvata vidi se krajnji rezultat ove izuzetno kvalitetne metode zatezanja lica.

Poliklinika Dr. Maletić
Trg kralja Tomislava 2/1
43500 Daruvar, Hrvatska
Tel.: +385 43 335 330
Fax: +385 43 440 330

Medveščak 23/1
10000 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 1 707 9525
Mob.: +385 91 6199 466

www.maletic.eu

Foto: Peopleimages/Istock via Getty Images Plus, PR

Tagovi: