


Za tijesto:
- 250 g margarina
- 800 g glatkog brašna
- 200 g šećera
- 1 vrećica praška za pecivo
- 2 vrećice vanilin šećera
- 2 dl slatkog vrhnja
- 4 žlice ulja
- ribana korica jednog limuna
Za kremu:
- 1,5 kg jabuka
- 200 g šećera
- 50 g grožđica
- 1/2 žličice cimeta
- 2 žlice ulja
Priprema:
Tijesto:
1. U posudi za miješanje pomiješati omekšani margarin, šećer i vanilin šećer pa mutiti mikserom dok se šećer ne rastopi.
2. Potom dodati slatko vrhnje i ribanu koricu limuna te promiješati. Postepeno dodavati mješavinu brašna i praška za pecivo, pa ručno mijesiti kako bi se dobilo glatko tijesto.
3. Zamiješeno tijesto zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku 40 minuta.
Krema:
Jabuke očistiti, naribati na krupno , a zatim ih pomiješati sa šećerom i kratko popržiti. Potom dodati cimet i grožđice te promiješati.
Završni postupak:
1. Odstajalo tijesto podijeliti na dva dijela. Oba dijela razvaljati na debljinu od 0,5 cm i oblikovati u pravokutnike veličine tepsije.
2. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i u nju položiti jednu koru tijesta. Premazati je kremom od jabuka i preklopiti drugom korom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



