Leopard torta

by | 23 veljače, 2013

Za koru:

  • 8 jaja
  • 8 žlica šećera
  • 8 žlica brašna

Za kremu:

  • 7 jaja
  • 250 g šećera u prahu
  • 200 g čokolade
  • 250 g mljevenih oraha
  • 200 g margarina

Za dekoraciju:

  • 4 dl slatkog vrhnja

Priprema:

Kora:

1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim postepeno dodavati 2 žlice šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Pomiješati snijeg od bjelanjaka s kremom od žumanjaka, dodati brašno i polako promiješati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Krema:

1. Umutiti žumanjke sa 125 g šećera u prahu pa kuhati na pari miješajući dok se ne zgusne.
2. Pred kraj kuhanja dodati izlomljenu čokoladu i miješati da se otopi.
3. U još toplu smjesu dodati mljevene orahe i promiješati.
4. Margarin pjenasto umutiti pa pomiješati s ohlađenom kremom.
5. Posebno umutiti bjelanjke s preostalim šećerom u prahu pa dodati u pripremljenu kremu i promiješati.

Završni postupak:

1. Pečene piškote narezati na kockice 1×1 cm.
2. Kockice piškota pomiješati s kremom i promiješati.
3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu mješavinu piškota i kreme. Ostaviti u hladnjaku 24 sata da se stegne.
4. Gotovu tortu izvaditi iz kalupa i premazati šlagom od slatkog vrhnja.

Izvor: Dobra hrana