Leona Paraminski o tome kako ju je promijenilo majčinstvo, ali i odlazak u Ameriku

Poznata glumica otkriva nam što je čini sretnom

by | 30 prosinca, 2021
leona paraminski intervju

Poznata glumica Leona Paraminski ostvarila je svoju dugogodišnju želju i postala majka malene Liv. Iako umorna, kaže da uživa u svakom trenutku, a o poslu zasad ne razmišlja. Nama je odgovorila na pitanje što je čini sretnom, kako je majčinstvo utjecalo na nju, ali i odlazak u Ameriku.

“Uzela sam sve vrijeme ovog svijeta da budem s Liv. Vrijeme brzo leti, a ona se svaki dan mijenja i brzo raste. Posao može čekati. Posla će uvijek biti, a ovi dragocjeni trenuci s njom u njezinom najosjetljivijem razdoblju ne mogu nikad više nadoknaditi”, kaže. Sa svojim suprugom Tinom Komljenovićem živi u Kaliforniji, a prije nego što je postala majka, predavala je na koledžu u Santa Barbari i bavila se glumom.

“Gluma je moja prva ljubav. Bila je moje sve. Sad imam drugi fokus, ali mislim da će mi majčinstvo svakako oplemeniti i produbiti budući rad, što god to bilo. Amerika me promijenila, ne držim se više čvrsto strukture i sigurnosti”, naglašava. Gluma je oduvijek bila njezina ljubav, no reći će kako u surovoj filmskoj industriji u SAD-u ima previše onih koji bi samo htjeli uspjeti. “Na početku sam bila puna entuzijazma, ali postala sam realna kada sam vidjela kako stvari funkcioniraju. Jednostavno sam došla prekasno, bez ikakvih veza i poznanstava ili unaprijed dogovorenog projekta, a graditi karijeru od samog početka na pragu 40-ih i čekati breakthrough ulogu u ovako surovoj industriji ne izgleda nimalo obećavajuće, s tim da me sad kad sam postala mama to još manje zanima”, objašnjava.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Leona Paraminski (@leonaparaminski)

Uz glumu i predavanja pisala je scenarije i planirala režirati film, no pandemija joj je pomrsila planove. “COVID je dosta stvari promijenio i usporio, napravio generalno velike zastoje pa sam silom prilika i ja usporila te sada vidim koliko sam se žurila.:) Za sada je sve stavljeno na hold. Tako moji scenariji čekaju neka bolja vremena, a možda nikad više niti ne ugledaju svjetlo dana. Vidjet ćemo. Sada manje planiram, a više uživam”, naglašava.

Preseljenjem joj se život u potpunosti promijenio, a kao prednost života u SAD-u izdvojit će materijalnu slobodu, no nedostaje joj socijalne, društvene povezanosti. Upravo zbog blizine obitelji razmišlja o povratku, no zasad još ne zna hoće li to biti u Hrvatsku, ili neku drugu europsku zemlju. Božićne blagdane provest će okružena s obitelji i u druženju s prijateljima, i sa svojom kćeri Liv. “Nastojim nekoliko puta u danu stati i osvijestiti trenutak u kojem jesam te biti zahvalna na tome što mi se događa. To me čini sretnom i ispunjenom osobom, a sada imamo još više razloga za veselje jer imamo to malo predivno stvorenje s nama”, kaže.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Leona Paraminski (@leonaparaminski)

Leonini favoriti

Glazba: Miles Davis, Kind of Blue
Filmovi: Bergmanov opus.
Omiljena zimska aktivnost: Nemam ju. 🙂 Kada sam bila u Zagrebu popiti rakije na štandu. 🙂
Najbolji božićni poklon: Neka svjetleća instalacija.
Omiljena aktivnost: Hodanje.

Ovaj članak je originalno objavljen u tiskanom izdanju Ljepote&zdravlja, u broju 158 (prosinac 2021.).

Foto: Privatna fotografija, Instagram