Lazanje s čokoladom

by | 22 veljače, 2013

Ovaj slastica najbolji je način da vikend učinite posebnim. Do sada ste spremali klasične slane lazanje, a mi smo vam pripremali slatku varijantu koja će vam prirasti uz srce…

Sastojci:

– 200 g kora za lazanje
– 250 g mascarpone sira
– 100 g čokolade za kuhanje
– 2 naranče
– 100 g šećera
– 50 g kakao praha
– 2 vrećice vanilin šećera
– 2 jaja
– 50 – 100 g nasjeckanih badema

Priprema:

1. U posoljenoj vodi skuhajte kore za lazanje, prema uputama s pakiranja. Kada kore omekšaju, ocijedite ih i osušite.

2. Mutite jaja, šećer i vanilin šećer, pa dodajte sir, sok od naranče, naribanu koru, nasjeckane bademe i izlomljenu čokoladu. Izjednačite smjesu.

3. Naizmjence poredajte kore i kremu. Posljednji red treba biti krema. Posipajte kakao po lazanjama i pecite oko 20 minuta na 170 stupnjeva.