


POTREBNO JE:
Za koru:
- 200 g petit beurre keksa
- 200 g mljevenih keksa
- 2 dl mlijeka
- 3 kisele jabuke (700 g)
- 3 banane (500 g)
- 150 g mljevenih oraha
- 1 žlica ruma
- 100 g šećera
Za kremu:
- 2 pudinga od vanilije
- 100 g šećera
- 8 dl mlijeka
- 2 dl slatkog vrhnja
- 2 šlaga
PRIPREMA:
Kora:
1. Jabuke i banane oguliti i izribati na krupno.
2. Ribano voće pomiješati s mljevenim keksima, orasima i šećerom. Dobro izmiješati da bi se dobila kompaktna smjesa.
Krema:
1. U posudu uliti 6 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno razmutiti puding od vanilije i preostalo mlijeko te dodati u proključalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag pa pomiješati s ohlađenim pudingom i polako promiješati.
Završni postupak:
1. Petit beurre kekse natopiti u mlijeko, a zatim njima obložiti pravokutni kalup (20×30 cm).
2. Preko njih nanijeti kremu od voća i poravnati pa premazati kremom od vanilije.
3. Šlag pripremiti prema uputama s vrećice i rasporediti preko kreme. Gotov kolač ostaviti da se stegne, a zatim ga narezati na kocke.
Savjet plus: Ukoliko nemate pravokutni kalup, kolač možete pripremiti u običnoj tepsiji.
Preporučeno piće: Limunada
Izvor: Dobra hrana



