Lagana torta

by | 20 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 1,3 l mljeka
  • 4 pudinga od vanilije
  • 100 g šećera
  • 250 g margarina
  • 200 g šećer u prahu
  • 500 g petit beurre keksa
  • 200 g mljevenih keksa
  • 200 g kokosa
  • 4 dl slatkog vrhnja

Priprema:

1. U posudu uliti 8 dl mlijeka, dodati 100 g šećera i kuhati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti 2 dl mlijeka s pudingom od vanilije te dodati u proključalo mlijeko i nastaviti s kuhanjem miješajući sve dok se ne zgusne.
3. Mikserom umutiti šećer u prahu i margarin.
4. U ohlađeni puding dodati umućenu smjesu od margarina i izmiksati.
5. Dobivenu smjesu podijeliti na 2 dijela. U prvi dio dodati kokos, a u drugi mljevene kekse i promiješati.
6. Jednu trećinu petit beurre keksa natopiti mlijekom i time prekriti dno podloge za kolače. Preko keksa premazati kremu od mljevenih keksa i prekriti redom natopljenih petit beurrea. Zatim nanijeti kremu od kokosa pa opet prekriti slojem natopljenih keksa.
7. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag i premazati preko torte.

Izvor: Dobra hrana