

Osvježavajući Aperol Spritz omiljeno nam je ljetno piće – lagana, osvježavajuća kombinacija likera od gorke naranče i prosecca u tren oka transportira nas na jug Italije. Ipak, kada dođe zima, Aperol uglavnom mijenjamo raznim toplim koktelima, poput kuhanog vina ili popularnog vrućeg gina.
No jeste li znali da možete napraviti kuhani Aperol? Ova zimska verzija klasičnog Aperol Spritza spaja omiljeni liker s toplim bijelim vinom, sokom od jabuke i začinima poput cimeta, klinčića i naranče. Rezultat je savršen – aromatično i blago slatko piće koje grije tijelo i duh, savršeno za duge zimske večeri kod kuće ili blagdanska druženja s obitelji i prijateljima.
Kako napraviti kuhani Aperol
Kuhani Aperol prošlog smo prosinca isprobali na nekolicini adventskih kućica, no ovaj zimski koktel vrlo jednostavno možete pripremiti kod kuće – trebat će vam samo nekoliko sastojaka i jedan lonac. Ovaj recept namijenjen je za tri do četiri osobe, pa za veća okupljanja povećajte količine.
Sastojci:
150 ml Aperola
250 ml soka od jabuke
300 ml suhog bijelog vina
1 štapić cimeta
1 naranča (možete koristiti i 50 ml soka od naranče)
Priprema:
Ulijte bijelo vino u lonac i zagrijavajte na srednje jakoj temperaturi (ne smije zakipjeti). Dodajte sok od jabuke i nastavite grijati. Ulijte Aperol i sok od pola naranče (ili 50 ml cijeđenog narančinog soka iz boce). Dobro promiješajte. Podijelite u čaše te ukrasite štapićima cimeta i kolutićima naranče i uživajte u ovom cozy zimskom koktelu.
FOTO: Pinterest





