Kremasti desert: Kolač u staklenci s bananom

by | 19 veljače, 2016

Vrlo ukusan desert na inovativan način. Kada ga jednom napravite, nećete prestati ga prestati raditi kada god poželite pojesti nešto slatko!

ThinkstockPhotos-501031838-1

Sastojci:
Krema:
– 1 žlica želatine
– 2 jaja
– 10 žumanjaka
– 3/4 šalice šećera u prahu
– 2 šalice slatkog vrhnja
– štapić vanilije
– 2 šalice pasiranih banana
– 1 žlica limunovog soka
Parfe:
– 1 slatko vrhnje
– 2 žlice šećera
– 2 žlice burbona
– 3 zrele banane
– 2 žlice jogurta
– 1 žlica limunovog soka
– 30 do 40 kolačića s okusom vanilije

Priprema:
Za kremu:
1. Ulijte četvrtinu šalice vode u plitku posudu, ubacite želatinu i pričekajte 10 minuta.
2. U zdjelici pomiješajte jaja, žumanjke i polovicu šećera.
3. Potom u dubljoj tavi pomiješajte slatko vrhnje, vaniliju, preostali šećer i prstohvat soli.
4. Kuhajte na srednje jakoj temperaturi između pet i sedam minuta, sve dok se smjesa ne zgusne.
5. Postupno dodajte trećinu tople smjese u smjesu od jaja.
6. Potom vratite dobivenu smjesu natrag u tavu i kuhajte između 8 i 10 minuta, miješajte drvenom varjačom – sklonite sa štednjaka i dodajte želatinu, pire od banane i limunov sok.
7. Prelijte u staklenke. Rashladite najmanje tri sata prije posluživanja.
8. Da biste napravili parfe, mikserom umutite slatko vrhnje, šećer i burbon.
9. U drugoj zdjelici pomiješajte komadiće banane, burbon i limunov sok.
10. Potom u staklenku stavite red kreme, pa kolačiće, potom komadiće banane i ponovite postupak dok ne napunite staklenke.
11. Ostatak kolačića i banana iskoristite za dekoraciju.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock