


Sastojci:
- 8 dl mlijeka
- 5 dl slatkog vrhnja
- 12 žlica gustina
- 1 vanilin šećer
- 100 g čokolade za kuhanje
- 100 g bijele čokolade
- 4 žlice šećera
- 200 g piškota
- 1 teglica očišćenih višanja
- 1 preljev za kolače
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati 5 dl mlijeka i slatko vrhnje, pa od te smjese izdvojiti 2 dl i ostaviti sa strane, a preostali dio prokuhati.
2. Izdvojenu smjesu od mlijeka, vrhnja (2 dl) umutiti s gustinom i šećerom pa dodati u proključalu smjesu i kuhati na umjerenoj temperaturi miješajući dok se ne zgusne.
3. Toplu kremu podijeliti na dva dijela pa u jedan dio dodati razlomljenu čokoladu za kuhanje i miješati dok se ne otopi, a u drugi dio dodati razlomljenu bijelu čokoladu te i nju dobro izmiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa.
4. Piškote natopiti preostalim mlijekom te od njih oblikovati koru u okruglom kalupu za tortu.
5. Preko piškota nanijeti kremu od čokolade za kuhanje, zatim rasporediti kremu od bijele čokolade i poravnati.
6. Preko gornje kore poslagati ocijeđene višnje. Sok od višanja razmutiti s preljevom za kolače prema uputama s vrećice i preliti preko višanja.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



