Krem kolač

by | 14 kolovoza, 2013

Sastojci:
Za biskvit:

  • 500 g brašna
  • 3 žlice šećera
  • 150 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 1,5 dl mlijeka
  • 3 žlice ulja, sol

Za kremu:

  • 250 g margarina
  • 270 g šećera
  • 5 dl mlijeka
  • 3 žlice brašna
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 2 žlice kakaa

Za glazuru:

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 3 žlice ulja

Priprema:
Biskvit:

1. U odgovarajućoj posudi pomiješati brašno, maslac, šećer, jaje, mlijeko, prstohvat soli i prašak za pecivo, pa umijesiti glatko tijesto.
2. Zamiješeno tijesto podijeliti na tri dijela. Svaki razvući u koru dimenzija 30×35 cm.
3. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i posipati brašnom, te u nju staviti pripremljenu koru i peći je u zagrijanoj pećnici 8 minuta na 200 ºC.
4. Od preostalog materijala ispeći još dvije kore.

Krema:

1. U dubljoj posudi umutiti mlijeko, brašno i 70 g šećera, pa staviti kuhati miješajući neprestano kako bi se smjesa zgusnula. Zgusnutu smjesu ostaviti da se ohladi.
2. Pjenasto umutiti maslac sa 200 g šećera.
3. U ohlađenu smjesu dodati mješavinu maslaca i šećera, te mikserom izmutiti.
4. Pripremljenu kremu podijeliti na dva dijela. U prvi dio dodati kakao, a u drugi dio vanilin šećer i dobro izmiješati.

Završni postupak:

1. Na podlogu staviti jednu koru i premazati je kremom od kakaa, zatim je prekriti drugom korom i nanijeti kremu s vanilin šećerom, pa preklopiti trećom korom.
2. Čokoladu za kuhanje i ulje otopiti na umjerenoj temperaturi i time preliti kolač.

Izvor: Dobra hrana