


Sastojci:
Za biskvit:
- 500 g brašna
- 3 žlice šećera
- 150 g maslaca
- 1 jaje
- 1 vrećica praška za pecivo
- 1,5 dl mlijeka
- 3 žlice ulja, sol
Za kremu:
- 250 g margarina
- 270 g šećera
- 5 dl mlijeka
- 3 žlice brašna
- 2 vrećice vanilin šećera
- 2 žlice kakaa
Za glazuru:
- 150 g čokolade za kuhanje
- 3 žlice ulja
Priprema:
Biskvit:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati brašno, maslac, šećer, jaje, mlijeko, prstohvat soli i prašak za pecivo, pa umijesiti glatko tijesto.
2. Zamiješeno tijesto podijeliti na tri dijela. Svaki razvući u koru dimenzija 30×35 cm.
3. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i posipati brašnom, te u nju staviti pripremljenu koru i peći je u zagrijanoj pećnici 8 minuta na 200 ºC.
4. Od preostalog materijala ispeći još dvije kore.
Krema:
1. U dubljoj posudi umutiti mlijeko, brašno i 70 g šećera, pa staviti kuhati miješajući neprestano kako bi se smjesa zgusnula. Zgusnutu smjesu ostaviti da se ohladi.
2. Pjenasto umutiti maslac sa 200 g šećera.
3. U ohlađenu smjesu dodati mješavinu maslaca i šećera, te mikserom izmutiti.
4. Pripremljenu kremu podijeliti na dva dijela. U prvi dio dodati kakao, a u drugi dio vanilin šećer i dobro izmiješati.
Završni postupak:
1. Na podlogu staviti jednu koru i premazati je kremom od kakaa, zatim je prekriti drugom korom i nanijeti kremu s vanilin šećerom, pa preklopiti trećom korom.
2. Čokoladu za kuhanje i ulje otopiti na umjerenoj temperaturi i time preliti kolač.
Izvor: Dobra hrana



