Mjesta u Zagrebu gdje možete kušati najfinije krafne

by | 31 siječnja, 2024
krafne zagreb

Sezona krafni već je naveliko u jeku, a slastičarnice diljem grada Zagreba nude širok spektar okusa koji osvajaju i najzahtjevnije nepce.

Ovogodišnja ponuda krafni ističe se raznovrsnošću i kreativnošću. Klasični recepti dobivaju suptilne nadogradnje, što je iznimno dobro prihvaćeno, pa ako ste otvoreni za isprobavanje novih okusa (osim klasičnih s marmeladom) svakako je sada vrijeme da to i ostvarite.

Klasici uvijek ostaju, to je neupitno, međutim, ako tražite nešto potpuno novo i nekonvencionalno, poput kombinacija voća, orašastih plodova ili egzotičnih začina, ova sezona krafni ima nešto za svakoga.

Istražili smo gdje u Zagrebu kupiti, pojesti i naručiti najbolje krafne i ponuda nas je uistinu iznenadila jer ćemo se teško odlučiti kuda prvo otići! Provjerite u nastavku sve adrese.

Gdje u Zagrebu pojesti najfinije krafne?

Bekeraj

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bekeraj (@bekeraj.zg)

Meet Mia

Dođite osobno na adresu Vlaška ulica 43, Zagreb ili naručite telefonski na broj 0914455122. Krafne su u prodaji već od 9. siječnja i to u puno različitih okusa!

Proof 33

Posjetite ih u Ilici 33 za vrijeme radnog vreme, to jest od ponedjeljka do subote od 08-15 sati. Ove godine najavili su i dva nova okusa – vanilla, lemon & pepper i apple Jack Daniel’s.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Proof 33 (@proof33_)

Amélie

Sve narudžbe primaju na broj 095/3553535 ili na email [email protected]. Kako oni kažu, niti s jednim od okusa nećete pogriješiti. Čekaju vas u shopu na adresi Vlaška 2 i u Maksimiru na adresi Duknovićeva 4.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amélie (@amelie_slastice)

Magnolia Slastice

U Gundulićevoj ulici 4 možete kušati krafne koje su dio stoljetne tradicije slavonskih domaćinstava. Kako pišu na svom Instagram profilu, krafne se u Slavoniji ne smatraju slasticom jer se rade “u kiselo” s kvascem. Po tom receptu, prenošenom s generacije na generaciju rade se krafne u Magnolii.

Ipak, sada kod njih možete pronaći i krafne s pistacijom, malinama, čokoladom, vanilijom….

Neka jedu kolače

Na adresi Kamaufova ulica 22 čekaju vas fine krafne raznih okusa – nutella, slastičarska krema, šljiva, raffaello, jabuka slani karamel, pistacio….

Radno vrijeme: ponedjeljak zatvoreno, utorak – subota 08-19 sati, nedjelja 08-12 sati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Neka Jedu Kolače (@nekajedukolace)

Mangia Paninoteka

Mjesto gdje možete probati fine krafne punjene Nutellom, kremom od pistacija, slastičarskom kremom i marmeladom. Dođite osobno na adresu Medulićeva ulica 14 i isprobajte!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mangia Paninoteka (@mangiapaninoteka)

Gluten Bio

Krafne bez glutena, mlijeka i jaja isporučuju od 15. 1. 2024.

Narudžbe za krafne primaju se dan ranije do 20 sati, a minimalna količina krafni je pet komada. U poruci je potrebno napisati koju količinu i punjenje želite, a možete kombinirati punjenja.

Isporuka je ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom. Srijedom nema isporuke, odnosno utorkom nema narudžbi za srijedu. Krafne ne šaljemo poštom i možete isključivo osobno preuzeti.

Cijena krafni: prazne 1.50€, marelica 1.80 €, Nutella (sadrži mlijeko) 1.80€.

Orijent

Slastičarnice Orijent svaki dan u svojoj ponudi imaju svježe, tople i fine krafne. Što nude? Klasične krafne s marmeladom + Premium okusi – pistachio, malina; bijela čokolada, badem, kokos; čokolada, slani karamel; čokolada od naranče, borovnica.

Posjetite ih na lokaciji: Maksimirska 34 i Froudeova 1 (Siget).

Noel Bread&Deli

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Noel Bread&Deli (@noel_breadndeli)

Cukeraj Torte i slastice

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cukeraj (@cukerajslastice)

Pročitajte: Omiljeni zagrebački Filteraj najavljuje sjajne wellbeing radionice i događanja 

Foto: Instagram, naslovna: @orijent_zagreb