Upoznajte hrvatski kozmetički brend namijenjen koži koja se nalazi u periodu menopauze

by | 21 veljače, 2023
kozmetika za žene u menopauzi

Ženska energija je nezaustavljiva, uvijek nađe svoj put i način kako da se izrazi. Poruka je to kojom je hrvatski kozmetički brend Fraktal Beauty predstavljen na ekskluzivnom događanju u Zagrebu i kojom je najavio novo lice kozmetike u Hrvatskoj.

Fraktal Beauty kozmetika je nastala kao odgovor na hormonalne promjene i tragove koji ostaju na koži, ponajprije tijekom menopauze. Dokazano djelovanje proizvoda već izaziva interes svih dobnih skupina jer Fraktal predstavlja liniju koja je iskorak u novo doba: za suhu i dehidriranu kožu, kožu sklonu iritacijama, serume za dubinski detoks kože, za oporavak od UV zraka ili za zaštitu od plavog svjetla. Osobno iskustvo u njezi kože bilo je presudno za novi smjer koji Fraktal donosi na tržište. Vlasnica brenda, Tea Višek, dugi niz godina prisutna je na području kozmetike i uz svoj tim stručnjaka odlučila je razviti vlastitu liniju njege za kožu. Svim proizvodima je učinkovitost ispitana u neovisnim svjetskim laboratorijima.

“Fraktal je čisto iskustvo pretočeno u bočicu. Iskustvo koje ne prestaje s menopauzom. Ta vatra koju osjećamo energija je koja traži novi izraz. Ovaj period života bila je moja prilika da svoje iskustvo i pokretačku energiju prenesem u proizvode u koje vjerujem, u proizvode koje je i moja koža odobrila. Fraktal je upravo onaj element koji trenutačno nedostaje u dnevnoj njezi jer je menopauza specifičan period u životu žene, period u kojem se ne pristaje na ništa manje od najboljeg”, izjavila je osnivačica i vlasnica brenda Fraktal Beauty, Tea Višek.

kozmetika za žene u menopauzi

U razvoju brenda, uz Teu Višek, sudjelovala je i brend menadžerica Mila Mendez, koja je svoj višegodišnji rad na razvijanju svjetskih kozmetičkih proizvoda sada primijenila i u Hrvatskoj.

“Fraktal je karika koja je nedostajala u dnevnoj beauty rutini, i to ne samo kože koja se nalazi u periodu menopauze. Fraktalovi proizvodi konkretno ublažavaju problem suhoće i dehidracije, atmosferskog onečišćenja, izlaganja UV zračenju, plavoj HEV svjetlosti ili ponekad neobjašnjivim iritacijama koje se pojave u bilo kojem periodu života. Fraktalova misija jest pomoći koži lakše se nositi s izazovima modernog života”, izjavila je brend menadžerica Mila Mendez.

kozmetica za žene u menopauzi

Fraktal Beauty proizvodi:

Winnow Skin Detox Oil – Fraktal inovacija dovodi niacin dublje u slojeve kože i omogućuje detoksikaciju kože. Neovisno testiranje pokazalo je da je koža za čak 104 posto oporavljena od štetnog UVA/UVB zračenja, a u drugom istraživanju pokazalo se da su se stanice izložene atmosferskom onečišćenju oporavile za čak 61 posto.

Untainted Anti-Pollution Serum – Inovativnost je u kombinaciji prirodne mreže biopolimera koja koristi tehnologiju nazvanu “vodeni jastuk“ zbog intenzivne hidracije koju pruža koži. Ima superiornu djelotvornost jer se dugo zadržava na površini kože, odbija vanjsko djelovanje i kožu brani od urbanog onečišćenja.

Anti Irritation Serum with Silver – Fraktal inovacija djeluje na ublažavanje iritacija. MicroSilver BG™ ima izvrsna anitmikrobna svojstva jer pomaže koži u borbi protiv mikroorganizama poput bakterija ili gljivica. Oko 80 posto ispitanih potvrdilo je manje iritacije, crvenila, suhoće i dehidracije tijekom korištenja seruma.

kozmetika za žene u menopauzi

Lucent Blue Light Protection Serum – Inovativni proizvod koji štiti od plavog svjetla iz ekrana kojima smo okruženi, kao i plavog svjetla koje dolazi od unutarnje rasvjete, odnosno HEV svjetla. Ultimativna zaštita u bočici uz ekstrakt bušinovke koji sprječava propadanje kolagena kod izloženosti HEV svjetlu, melanin koji upija HEV svjetlo i ekstrakt divizme, prvi prirodni aktivni kozmetički sastojak koji HEV svjetlo odbija i time koži daje prirodni blistavi efekt.

Mend De-Stress – linija za tijelo s magnezijem, CBD uljem i lavandom pospješuje miran san nakon lagane masaže. Mend De-Stress Massage Butter – umirujući maslac za tijelo koji se brzo upija ostavlja božanstven trag na koži. Mend Magnesium Chloride De-Stress Spray – lagan i brzo upijajući sprej s magnezij kloridom, uljem lavande i ekstraktom tasmanijske paprenice. Mend De-Stress Bath Salt – mirisna i njegujuća sol za kupanje čiji su glavni sastojci sol Sredozemnog mora, ulje jojobe, ulje lavande te vitamini C i E.

kozmetika za žene u menopauzi

kozmetika za žene u menopauzi

Ekskluzivno predstavljanje brenda Fraktal Beauty pozdravili su brojni okupljeni među kojima i glumice Mila Elegović, Ecija Ojdanić i Nataša Janjić, operna pjevačica Antonella Malis, urednica Uršula Tolj, modna agentica Tihana Harapin Zalepugin, poduzetnice Suzy Josipović Redžepagić i Alis Marić, manekenka Zvona Vučković, osnivačica učilišta Profokus, Branka Vučetić Atletić, te plesačica i fitness trenerica Andrea Solomun.

 

Foto: PR