


Sastojci:
Za košarice:
- 100 g brašna
- 100 g šećera u prahu
- 4 bjelanjka
- 1 dl vrhnja
- ulje
Za kremu:
- 6 dl mlijeka
- 2 pudinga od maline
- 2 vrećice vanilin šećera
- 5 žlica šećera
- 100 g zamrznutih malina
- 250 g margarina
- 100 g bijele čokolade
Priprema:
Košarice:
1. Pomiješati brašno i šećer u prahu.
2. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg pa dodati vrhnje i dobro izmiješati. Zatim dodati mješavinu brašna i šećera u prahu i polako promiješati.
3. Ugrijanu tavu za palačinke premazati uljem, a potom uliti u nju tri pune žlice pripremljene smjese. Pomoću kuhinjske četkice smjesu brzo razmazati ukrug da se dobije manja palačinka. Peći na umjerenoj temperaturi dok ne porumeni, a potom je okrenuti te ispeći i drugu stranu.
4. Toplu palačinku staviti u manju ovalnu posudu i odozgora je pritisnuti da se dobije udubljenje. Pričekati da se stisne kako bi se oblikovala košarica. Na isti način od pripremljene smjese ispeći još palačinki i oblikovati ih u košarice.
Krema:
1. U posudu uliti 5 dl mlijeka, pa dodati šećer i vanilin šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od maline te doliti u proključalo mlijeko i ostaviti da se zgusne.
3. U topao puding dodati polovinu razlomljene bijele čokolade i miješati dok se ne rastopi.
4. Kada se puding ohladi, dodati u njega pjenasto umućeni margarin i izmiksati. Potom dodati protisnute maline i promiješati.
Završni postupak:
Kremu uliti u slastičarsku špricu i pomoću nje napuniti košarice. Odozgora ukrasiti ribanom bijelom čokoladom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



