Kornet sladoled

by | 16 siječnja, 2014

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 8 žlica šećera
  • 60 g maslaca
  • 50 g čokolade za kuhanje
  • 100 g prženih nasjeckanih lješnjaka
  • 5 dl slatkog vrhnja

Priprema:

1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka.
2. Posebno umutiti bjelanjke u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati 4 žlice šećera muteći da se dobije čvrst šaum.
3. Odvojeno pomiješati žumanjke s preostalim šećerom, pa kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se šećer ne otopi.
4. U ohlađenu smjesu od žumanjaka dodati omekšali maslac i dobro umutiti.
5. Kada se smjesa potpuno ohladi dodati nasjeckane lješnjake i naribanu čokoladu, pa promiješati.
6. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, te dodati u smjesu sa žumanjcima.
7. Na kraju dodati šaum od bjelanjaka i polako promiješati kuhačom. Uliti u plastičnu posudu s poklopcem i ostaviti u hladnjaku da se stegne.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept