Najnoviji beauty suplement neke će zgroziti, ali čini se da koži vraća mladenačku punoću

Hoćemo li reći zbogom kolagenu?

by | 11 rujna, 2023
beauty dodaci prehrani

U želji da njihova koža nalikuje bebinoj, neki su zadatak shvatili doslovno pa su pomoć potražili u hrani za bebe.

Istražujući najnovije trendove u svijetu ljepote, nismo mogli ne primijetiti najnoviji dodatak beauty suplementima. Mnogi ga hvale i uspoređuju s kolagenom jer koži vraća mladenačku ljepotu. No je li uistinu vrijedan pompe?

Što je kolostrum?

Kolostrum je prvo majčino mlijeko koje se proizvodi odmah nakon poroda. Ovo mlijeko, bogato hranjivim tvarima, ima neizmjerno važnu ulogu u našem ranom rastu jer sadrži puno proteina, masti i tvari, poput imunološki bioaktivnih peptida koje pomažu u razvoju imunološkog sustava.

To je mnogima bio dovoljan razlog za to da kolostrum u prahu uvrste u svoju kolekciju dodataka prehrani za očuvanje ljepote.

beauty dodaci prehrani

Kako kolostrum djeluje na vašu kožu?

Iako je kolostrum fantastičan za zdravlje crijeva, sve više ljudi poseže za ovim suplementom kako bi očuvali vezivno tkivo kože mladim. Kako točno djeluje? Kolostrum je bogat prebioticima, antioksidansima, protuupalnim spojevima i regenerativnim peptidima koji mogu usporiti proces starenja kože i ublažiti bore modulirajući proizvodnju elastina.

Neka istraživanja proizvođača pokazuju da bioaktivni sastojci novog suplementa mogu poboljšati elastičnost i hidrataciju kože te povećati proizvodnju kolagena što rezultira punijom i zaglađenijom kožom. Ipak, moramo istaknuti da nema dovoljno neovisnih istraživanja koja bi dokazano potkrijepila djelovanje kolostruma na ljepotu i zdravlje kože.

beauty dodaci prehrani

Za koga nije ovaj dodatak prehrani?

Ako niste intolerantni na laktozu, tj. mliječne proteine, kolostrum može biti holistički način potpore vašim crijevima i imunološkom sustavu jer ovaj suplement djeluje kao prebiotik povećavajući broj “dobrih” bakterija u crijevima.

To ga svakako čini korisnim dodatkom za one koji žele poboljšati zdravlje crijeva, a ako pritom primijetite da vaša koža počinje nalikovati bebinoj, javite nam!

Pročitajte: Ova tri biljna dodatka prehrani obećavaju čistu kožu, zaglađivanje bora i gustu kosu

Foto: LanaStock, Tatiana Sidorova, iStock/Getty Images Plus via Getty Images