


Sastojci:
- 360 g brašna
- 3 žličice kakaa
- 270 g šećera
- 360 g maslaca
- 370 g višanja
- 1 vanilin šećer
- 4 jaja
- 500 g zrnatog sira
- 1 puding od vanilije
- 4 žlice griza
- 50 g čokoladnih mrvica
Priprema:
1. Pomiješati brašno s kakaom. Dodati 120 g šećera i 240 g omekšalog maslaca pa umijesiti prhko tijesto.
2. Od polovine tijesta ručno u pravokutnoj tepsiji nauljenoj i posutoj brašnom oblikovati donju koru, a preostali dio ostaviti sa strane.
3. Preostali maslac umutiti sa 150 g šećera i vanilin šećerom. Zatim dodavati jedan po jedan žumanjak uz neprestano mućenje. Potom dodati sir, puding od vanilije i griz pa promiješati.
4. Bjelanjak umutiti u čvrst snijeg te pomiješati s prethodnom smjesom, dodati čokoladne mrvice i ocijeđene višnje pa polako promiješati.
5. Smjesu preliti preko stvorene korice, a preostalo tijesto za koru naribati preko nadjeva. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



