


Za koru:
- 250 g mljevenih keksa
- 160 g margarina
- 40 g eurokrema
Za kremu:
- 500 g ricota sira
- 3 dl slatkog vrhnja
- 160 g šećera u prahu
- 10 g želatine
- 1 dl mlijeka
Za preljev od kupina:
- 500 g kupina
- 4 žlice šećera
- 2 vrećice vanilin šećera
- 2 dl vode
- 10 g želatine
Priprema:
Kora:
1. Pomiješati mljevene kekse, omekšani margarin i eurokrem pa ručno izmijesiti.
Krema:
1. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
2. Pomiješati ricota sir i šećer u prahu te dodati šlag od slatkog vrhnja i polako promiješati.
3. Želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri. Potom pomiješati s mlakim mlijekom i polako promiješati da se otopi.
4. Smjesu od sira pomiješati s otopljenom želatinom i ponovo promiješati.
Preljev od kupina:
1. Želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri.
2. Pomiješati kupine, vodu, vanilin šećer i šećer pa kratko prokuhati. Zatim dodati želatinu i miješati dok se ne otopi. Kada se otopi, skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi.
Završni postupak:
1. Od smjese s keksima u odgovarajućem kalupu ručno oblikovati koru.
2. Preko oblikovane kore nanijeti kremu od sira i ostaviti u hladnjaku da se stegne.
3. Na kraju kremu od sira preliti želiranom smjesom od kupina i vratiti u hladnjak da se stegne.
Izvor: Dobra hrana



