


Sastojci:
Za biskvit:
- 6 bjelanjaka
- 100 g šećera
- 100 g kokosa
- 1 žlica brašna
- 1 žlica octa
Za kremu:
- 6 žumanjaka
- 100 g šećera
- 200 g margarina
- 300 g čokolade
- 4 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer uz neprestano mućenje dok se ne dobije čvrst šaum. Pred kraj mućenja dodati ocat.
2. U dobiveni šaum dodati brašno i kokos te polako promiješati. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC dok ne porumeni.
Krema:
1. Pomiješati žumanjak i šećer pa uz neprestano miješanje žicom kuhati na pari dok se ne zgusne.
2. U ohlađenu smjesu od žumanjaka dodati margarin i umutiti mikserom.
3. Na kraju dodati otopljenu i ohlađenu čokoladu te izmiksati.
Završni postupak:
1. Ohlađeni biskvit premazati kremom od čokolade i ostaviti da se stegne.
2. Slatko vrhnje umutiti u šlag pa premazati.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



