


Sastojci:
- 3 dl mlijeka
- 250 g kokosovog brašna
- 250 g mljevenih keksa
- 250 g šećera u prahu
- 125 g margarina
- 4 žlice ulja
Za glazuru:
- 50 g margarina
- 50 g čokolade
- 1 dl mlijeka
Priprema:
1. U odgovarajuću posudu uliti mlijeko, dodati margarin, šećer u prahu i kuhati dok ne proključa.
2. Zatim maknuti sa štednjaka, dodati mljevene kekse i kokosovo brašno pa polako promiješati.
3. Vratiti na štednjak i kuhati na umjerenoj temperaturi miješajući oko 5 min.
4. Pripremljenu smjesu ostaviti da se ohladi, a potom je prebaciti na pleh obložen papirom za pečenje i nauljenim rukama oblikovati željeni oblik.
5. Pripremljen kolač ostaviti da se ohladi, a potom ga preliti glazurom od čokolade.
Glazura od čokolade:
1. U manjoj posudi pomiješati razlomljenu čokoladu, margarin i mlijeko pa kuhati na umjerenoj temperaturi i miješati sve dok se ne dobije kremasta smjesa.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



