


Sastojci:
- 150 g brašna
- 150 g mljevenog maka
- 150 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 4 žumanjka
- 2 dl mlijeka
- 150 g maslaca
- 200 g očišćenih višanja iz kompota
- naribana korica limuna
- 400 g džema od marelice
- 2 žlice ulja
Za šaum:
- 4 bjelanjka
- 100 g šećera
- sok od jednog limuna
1. U odgovarajućoj posudi umutiti maslac sa šećerom.
2. Zatim dodati žumanjke, mlijeko, brašno, prašak za pecivo i mljeveni mak, te sve zajedno umutiti mikserom.
3. Nakon toga dodati naribanu koricu limuna i ocijeđene višnje, pa polako promiješati kuhačom.
4. Tepsiju nauljiti i posipati brašnom, te u nju uliti pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C oko 35 min.
5. Pečeni biskvit premazati džemom od marelica.
6. Posebno umutiti bjelanjke u čvrst snijeg. Postepeno uz neprestano miješanje dodavati 100 g šećera i sok od limuna.
7. Kada se šaum zgusne, premazati ga preko džema od marelica, pa kolač vratiti u pećnicu da se peče dok šaum ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



