KLISAB predstavio novu jesensku kolekciju

by | 29 rujna, 2023
klisab jesen 2023

Brend KLISAB sinoć je u Hali Zagreb u prisutnosti brojnih poklonika njihove modne estetike i medija predstavio svoju novu jesensku kolekciju NIKADA NEĆEMO IMATI PARIZ.

Kolekciju koju čini 35 vibrantnih total lookova za žene i muškarce došle su pogledati i brojne poznate osobe kao što su Jelena Rozga, Nataša Janjić, Marijana Batinić, Nika Turković, Miach, Ivana Paradžiković, Ivana Roščić, Anita Dujić, Nikolina Pišek i brojni drugi.

Ženski dio kolekcije sačinjen je od 24 total looka koja su prožeta za ovaj brend neočekivanim kič elementima. Čipku, volane, šarene perlice i motiv srca dizajneri Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić ove jeseni koriste da u kolekciju unesu sentimentalnost, nešto što do sada nikad nisu radili. Te klišeje provode tako da kreiraju za KLISAB i dalje prepoznatljivu estetiku kakvu sve šira publika voli, prema toj istoj sentimentalnosti određujući se subverzivno.

klisab jesen 2023

Kolekcija donosi sve komade koje žena treba u osobnoj garderobi. Naglasak je stavljen na odijela koja su ove sezone u donjem dijelu siluete opuštenog kroja, s hlačama spuštenog struka i širokih nogavica. Čipka je dekonstruirana tako da je rezana na trakice i aplicirana u referenci na pariške prugaste majice, a ističe se košulja sačinjena od kidane čipke kojoj je prethodno oduzeta ljupkost tretiranjem na visokoj temperaturi.  Jesenska kolekcija donosi i dva nova modela kaputa u prepoznatljivoj KLISAB strogoj silueti, kontrapunktiranoj raskrojenim plohama u formi valova. Novost u ženskoj kolekciji je KLISAB pletenina, ručno rađena od merino vune, svaki model u unikatnoj kombinaciji od deset boja. Uz kompletnu garderobu, kolekcija predstavlja nakit izrađen u suradnji s brendom mammii, kao i accessories kožnih lakiranih KLISAB torba, remenja i card holdera, dopunjenih novim modelima Samsung pametnih telefona Galaxy Z Flip5.

Jedanaest muških total lookova, među kojima također prevladavaju odijela, u novoj sezoni su nešto uže siluete. Naglasak je stavljen na različitim tehnikama prilikom izrade sakoa, a među njima su tie-dye, patchwork restlova materijala od proizvodnje i upcycling kroz spajanje u jedan model četiriju postojećih sakoa. Cijela muška i ženska kolekcija izrađena je od materijala iz fundusa, koji su sada korišteni na nov način. Ovaj izbor rezultat je napora brenda da minimizira otpad pri vlastitim proizvodnim procesima, nešto što je prepoznao i podržao i automobilski brend Lexus, koji i sâm pruža vrhunsko iskustvo vožnje uz osviješten odnos prema utjecaju na okoliš.

Styling kose lookova na reviji potpisuje Ante Pažanin koristeći Keune Haircosmetics proizvode, a izvedbu stylinga potpisuju stilisti iz Keune Akademije. Estée Lauder stoji iza MUA kreacija Saše Jokovića, a zabavu na afterpartyu podržao je Beefeater Gin. Lookovi na pisti upotpunjeni obućom brenda Hoegl.

Sve KLISAB lookove za jesen 2023. pogledajte u galeriji:

Kolekcija je dostupna od ponedjeljka 2. listopada na www.klisab.com i u KLISAB dućanu u Obrtničkom prolazu 4, Masarykova 18.

Foto: Aleksandar Selak