Kinder kocke

by | 1 srpnja, 2015

Kinder kocke savršena su poslastica za tople ljetne dane. Sada imate jedinstvenu priliku usavršiti svoju slastičarsku vještinu, pa stoga trk u kuhinju i opasajte pregaču!

kinder-kocke

Sastojci:
za biskvit
– 9 jaja
– 9 žlica šećera
– 6 žlica brašna
– 3 žlice kakaa
– 1 prašak za pecivo
za kremu
– 1 l mlijeka
– 200 g šećera
– 3 pudinga od čokolade
– 250 g margarina
– 4 dl slatkog vrhnja
– 100 g čokolade za kuhanje

Priprema
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
2. Zatim umutiti žumanjke i šećer, te dodati snijeg od bjelanjaka, brašno, kakao i prašak za pecivo, i polako promiješati.
3. Veći pravokutni pleh obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva dok ne porumeni.
4. Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi pa ga vertikalno prerezati dva puta kako bi se dobile tri kore.
Krema:
1. U posudu uliti 8 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od čokolade i uliti u ključalo mlijeko. Uz neprestano miješanje kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U ohlađen puding dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
Završni postupak:
1. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
2. Prvu koru premazati polovicom kreme, te preko nje nanijeti polovicu šlaga od slatkog vrhnja. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti trećom korom.
3. Čokoladu otopiti na pari i preliti preko kolača. Staviti u hladnjak da se stegne, a zatim kolač narezati na kocke.

Savjet plus: Kore možete poprskati s malo ruma.

Izvor i foto: Life Content