


Za biskvit:
- 9 jaja
- 9 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- 3 žlice kakaa
- 1 prašak za pecivo
Za kremu:
- 1 l mlijeka
- 200 g šećera
- 3 pudinga od čokolade
- 250 g margarina
- 4 dl slatkog vrhnja
- 100 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
2. Zatim umutiti žumanjke i šećer, te dodati snijeg od bjelanjaka, brašno, kakao i prašak za pecivo, i polako promiješati.
3. Veći pravokutni pleh obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi pa ga vertikalno prerezati dva puta kako bi se dobile tri kore.
Krema:
1. U posudu uliti 8 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od čokolade i uliti u proključalo mlijeko. Uz neprestano miješanje kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
Završni postupak:
1. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
2. Prvu koru premazati polovinom kreme, te preko toga nanijeti polovinu šlaga od slatkog vrhnja. Postupak ponoviti još jednom i završiti trećom korom.
3. Čokoladu otopiti na pari i preliti preko kolača. Staviti u hladnjak da se stegne, a zatim kolač narezati na kocke.
Izvor: Dobra hrana



