Kesten-rolada

by | 18 siječnja, 2013

Za koru:

  • 5 jaja
  • 120 g šećera
  • 120 g kesten-pirea
  • 50 g brašna
  • 50 g gustina
  • 1 žlica kakaa

Za kremu:

  • 250 g kesten-pirea
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g margarina
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 50 g čokolade
  • 50 g mljevenih lješnjaka
  • 1 žlica ruma

Način pripreme:

Kora:
1. Bjelanjke i 30 g šećera umutiti u čvrsti šaum.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom, a zatim dodati kesten-pire te sve zajedno umutiti. Dodati šaum od bjelanjaka i promiješati.
3. U pripremljenu smjesu dodati gustin, brašno i kakao pa polako promiješati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC oko 15 minuta. Toplu koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.

Krema:
1. Pjenasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, a zatim dodati kesten-pire, žlicu ruma i umutiti.
2. U kesten-pire dodati šlag od slatkog vrhnja i na kraju mljevene lješnjake i naribanu čokoladu, pa polako promiješati.

Završni postupak:
Ohlađenu koru premazati kremom od kestena i zarolati.

Izvor: Dobra hrana