Katy Perry otvoreno progovorila o porodu i mučnih prvih 6 tjedana postpartuma

by | 11 veljače, 2021

Katy Perry i njezin partner Orlando Bloom u kolovozu prošle godine dobili su prvo dijete, djevojčicu Daisy Dove.

Popularna pjevačica se nakon gotovo šest mjeseci otvorila te je poželjela da sve žene budu otvorenije kada je riječ o fizičkim i psihičkim posljedicama poroda. “Ono što moram naglasiti jest činjenica da nitko ne priča o prvih šest tjedana nakon poroda. Moj Bože! To je divlja vožnja kroz osjećaje i promjene raspoloženja”, rekla je Perry u emisiji Jimmy KimmelLive! držeći se dramatično za stolicu. Osvrnula se i na novi album, koji je izašao samo dan nakon poroda.

“Dolazak moje djevojčice na svijet bio je najljepši poklon za mene. Idućeg je dana izašao moj novi album, a ja se nisam mogla pomaknuti u bolnici, nisam se mogla obrisati nakon velike nužde. Ovo je zasigurno najčudnija proslava novog albuma, no moram priznati da je obožavam!”, dodala je Perry. Činjenica je da žene trpe goleme posljedice nakon što rode, a prvih nekoliko tjedana nakon poroda bolovi i prilagodba na nov život mogu biti iznimno mučni.

Suhoća rodnice, bolovi, hormonalne promjene, promjene raspoloženja, otežano uriniranje, depresija, otekle grudi, opadanje kose, hemoroidi i grčevi – samo su neke od posljedica o kojima se rijetko otvoreno govori. Novopečena majka naglasila je kako ima golemu pomoć partnera koji, kako sama kaže, iza sebe ima veliko iskustvo s obzirom na to da ima 10-godišnjeg sina. Govorila je i o povratku na posao, koji nije bio nimalo lak. Naime, Perry se u žiri stolicu Američkog Idola vratila samo pet tjedana nakon poroda.

No iako je 36-godišnja pjevačica otvoreno progovorila o fizičkim i psihičkim posljedicama poroda, dodala je kako je dolazak njezine curice promijenio njezin život iz korijena. “Ona je stvarno najbolja stvar koja mi se dogodila. Uspjela je promijeniti nešto u meni i sada sve što činim, činim misleći na nju”, zaključila je. Iako se posljednjih godina sve više iskreno govori o majčinstvu i svim njegovim naličjima, izjave popularne pjevačice velik su korak za svaku ženu.

Foto: Katy Perry/Instagram