


Sastojci:
Za biskvit:
- 2 banane
- 4 jaja
- 180 g glatkog brašna
- 1 dl ulja
- 10 g cimeta
- 1 prašak za pecivo
- 4 žlice šećera
Za kremu:
- 300 g šećera
- 2 dl slatkog vrhnja
- 150 g margarina
- 200 g šlaga
- 2,5 dl mlijeka
- 4 banane
Za dekoraciju:
- 100 g čokolade
Priprema:
Biskvit:
1. Pjenasto umutiti jaja i šećer. Potom dodati ulje, brašno, cimet i prašak za pecivo te sve zajedno umutiti mikserom.
2. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom, poslagati po dnu ploške banana, ostavljajući razmake između njih. Preliti ih pripremljenom smjesom za biskvit i peći na 180 ºC dok ne porumeni.
Krema:
1. U posudu usuti 300 g šećera i zagrijavati na umjerenoj temperaturi dok se ne karamelizira. Potom dodati toplo slatko vrhnje i nastaviti s kuhanjem miješajući dok karamela ne dobije potrebnu gustoću. Skloniti sa štednjaka pa u toplu kremu dodati margarin. Promiješati i ostaviti da se ohladi.
2. Umutiti šlag s mlijekom, a zatim dodati polovinu kreme od karamele i promiješati.
Završni postupak:
Pečeni biskvit premazati kremom od karamele i šlaga, poslagati ploške banana i premazati preostalom kremom od karamele. Odozgora posipati ribanom čokoladom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



