Evo kamo već danas na klizanje u Zagrebu!

by | 21 studenoga, 2021
klizanje

Mnogima omiljena aktivnost zimi definitivno je klizanje! Bez obzira na to jeste li početnik ili se bavite ovom aktivnošću otprije, krenulo je doba godine kad možete naučiti ili usavršiti svoje klizačke vještine. Ovog tjedna u Zagrebu je otvoreno još mjesto na kojem je to moguće, pa zato rezervirajte naredne dane ili vikende za posjet i uživanje u pravim akrobacijama na ledu, koje će, vjerujemo, posebno veseliti djecu! Ovo je aktivnost koja istovremeno donosi uzbuđenje, strah i iščekivanje, ali i odličnu zabavu s puno smijeha, naravno, uz klizaljke kao neizostavan dio opreme. Pa zašto ne napraviti mali obiteljski izlet i super se zabaviti u veselju koje je specifično samo za zimu?

Evo dva super prijedloga i mjesta kamo u Zagrebu na klizanje, a kako je sezona tek počela, vjerujemo da će se ta mjesta još nadopuniti!

Klizanje na Šalati

Omiljeno zagrebačko klizalište smješteno na Šalati, čija je posebnost da zaljubljenici u klizanje mogu svoje piruete izvoditi i uvježbavati pod otvorenim nebom, kreće s novom sezonom i otvorilo je svoja vrata građanima u srijedu 17. studenoga 2021. Termini za građanstvo su srijedom, četvrtkom, petkom od 18:00 do 19:30 te subotom i nedjeljom ujutro od 10:45 do 12:15, poslijepodne od 18:00 do 19:30 i navečer od 20:15 do 21:45.

Cijena ulaznice iznosi 15 kuna radnim danom i u jutarnjim terminima vikendom te 20 kuna vikendom poslijepodne i praznikom/blagdanom. Svi oni koji bi klizali a nemaju svoje klizaljke mogu ih posuditi na Šalati po cijeni od 15 kuna radnim danom i vikendom ujutro te za 20 kuna vikendom poslijepodne i navečer. Korisnici su obavezni upisivati se prilikom dolaska na klizališta, dezinficirati ruke, voditi računa o minimalnom razmaku od dva metra i obavezno nositi maske tijekom boravka u zatvorenim objektima. Blagajna se otvara 30 minuta prije početka klizanja.

klizanje zagreb

 

Klizalište Velesajam

Klizalište Velesajam, nazvano po Zagrebačkom Velesajmu u sklopu kojega se nalazi, sastoji se od zatvorenog klizališta i Baletne dvorane koja se koristi za “suhe” treninge. Dvorana je prvi puta korištena kao klizalište 1979. godine. Klizalište se sastoji od Velike ledene dvorane koja se uglavnom koristi za rekreativno klizanje, umjetničko klizanje, hokeja na ledu, brzog klizanja i curlinga. Vikendom je dvorana otvorena za rekreativno klizanje građana (od listopada do travnja). Ove godine je klizalište otvoreno od 1. 10. 2021., u terminu od 20:00 do 21:30.

Kao i prijašnjih godina, klizati se možete u sljedećim terminima: petak – 20:00 – 21:30, subota – 20:00 – 21:30, nedjelja – 10:30 – 12:00 i 20:00 – 21:30.

Cijena karte iznosi 15 kuna radnim danom i vikendom prijepodne, a 20 kuna vikend i praznik/blagdan poslijepodne. Cijena posudbe klizaljka ukoliko nemate svoje vlastite iznosi 15 kuna radni dan i vikend prijepodne te 20 kuna vikend i praznik/blagdan poslijepodne.

Posjetitelji se moraju pridržavati svih epidemioloških mjera:

– upisivanje podatka korisnika (ime i prezime, broj mobitela)
– dezinfekcija ruku
– razmak dva metra
– maska tijekom boravka u objektu
– dozvoljeni broj klizača na ledu je do 90 osoba.

Izvor: sportskiobjekti.hr

Foto: shironosov iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Foto: zsv3207 iStock/Getty Images Plus via Getty Images