Kamo na aktivan odmor ovog mjeseca? Imamo super prijedloge!

Od 1. do 31. listopada održava se akcija Mjesec hrvatskog turizma

by | 1 listopada, 2021
aktivan odmor, mjesec hrvatskog turizma

Mjesec hrvatskog turizma je akcija Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice kojom se od 1. 10. 2021. do 31. 10. 2021. omogućuje svim građanima Hrvatske da posjete i upoznaju druge dijelove zemlje uz brojne uštede. U ponudi su razni turistički proizvodi, od smještaja, prijevoza, znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja.

Mi smo za vas istražili što se nudi od aktivnog odmora i odabrali neke prijedloge!

Park prirode Papuk

ADRENALINSKI PARK DUBOKA U VELIKOJ

Svi željni adrenalina i dobre zabave, nemojte zaobići Adrenalinski park Duboka, top destinaciju Parka prirode Papuk i ispitajte svoju spretnost! Elementi adrenalinskog parka Duboka prostiru se na površini od oko 4000 m² u dva poligona s različitim vježbama (spravama) koje se nalaze između stabala. Kako bi imali adekvatni sadržaj za potrebe svih uzrasta za odrasle je predviđen poligon s 12 elemenata, dok je drugi s devet elemenata predviđen za djecu. Posebno je zanimljiv zip line, staza za spuštanje niz sajlu.

Adrenalinski park Duboka
18. 10. – 31. 10.
Redovna cijena za nižu razinu je 50 kn, 50 % popusta – akcijska cijena 25 kn.
Redovna cijena za višu razinu je 100 kn, 50 % popusta – akcijska cijena 50 kn.

 

park prirode papuk, mjesec hrvatskog turizma

 

Avantura na Krki

Vodimo vas u avanturu na rijeci Krki. Veslat ćete nizvodno gornjim tokom Krke i uživati u pogledu i mirnoj vožnji u gumenom čamcu koji prima od dvije do šest osoba.

Točka sastanka je Ekološko-informativni centar na Krki, odakle će vas i čamac prevesti do ribnjaka u ulici Dalibora Defilipisa gdje se ukrcavate u Krku i započinjete avanturu. Ruta je duga 4,5 km, a traje sat-dva, ovisno o veslanju. Putem ćete uživati u najljepšem pogledu na Kninsku tvrđavu, proći kraj ušća Kosovčice u Krku, arheološkog lokaliteta Kapitul te ušća Orašnice u Krku. Turu možete proći samostalno ili koristiti uslugu vodiča. Vodiči će vam pomoći upravljati čamcem i objasniti sve lokalitete pored kojih prolazite na turi. Na vama je da odaberete uslugu koja vam najviše odgovara.

Za vrijeme trajanja projekta “Mjesec hrvatskog turizma” nudimo popust od 35 % na ovu uslugu.
Cijena za čamac do 2 osobe je 146,25 kn umjesto redovnih 225,00 kn.
Cijena za čamac do 4 osobe je 292,50 kn umjesto redovnih 450,00 kn.
Cijena za čamac do 6 osoba je 438,75 kn umjesto redovnih 675,00 kn.

 

krka, mjesec hrvatskog turizma

 

KAJAK TURA S RAZGLEDOM ŠPILJA U ISTRI

DOŽIVI MODRU ŠPILJU NA KAJAK TURI

Trajanje ture: 3.5 h
Lokacija: kamp Stupice
Vrijeme polaska: 10:00

Napomene:
– sudionici moraju imati najmanje sedam godina
– sa sobom ponesite naočale, kapu, kremu za sunčanje, ručnik, odjeću za kupanje, suhu odjeću, obuću za more, japanke, tenisice, vodootpornu torbu
– potrebno je doći 15 minuta prije početka ture.

Tura uključuje:
– licenciranoga kajak vodiča
– kajak, veslo, nepropusnu torbu, prsluk za spašavanje
– plivanje i veslanje oko rta Kamenjak, 8.4 km
– ronjenje u plavoj špilji ispod litice
– skakanje s litice (15 m)
– GoPro fotografije i videozapise
– lunch paket (voda, voćka, čokolada)
– masku i peraje za ronjenje.

Ljubitelji kajaka i morskih sportova, kreće se na obilazak morskih ljepota parka prirode Kamenjak. Okupani suncem na obalama čistog mora vesla se kajakom do špilje Velika Kolumbarica.

U jutarnjim se satima sastaje u Jistra Adventures sjedištu u kampu Stupice, upoznaje se s kajakom te morskim i kopnenim životom vezanim za ovaj poseban krajolik. Smještanje u kajake i veslanje je oko sat vremena do visoke litice. Na samome jugu Istarskoga poluotoka smjestila se Velika Kolumbarica (litica). Nakon što uronite pomorskim tunelom u unutrašnjost špilje ugledat ćete tirkizno-plavu svjetlost kako obasjava tisućljetne stijene i pretvara bistro more u prirodni bazen. S opremom za ronjenje istražit ćemo plavetno podmorje, upoznati ribe koje žive u ovim zanimljivim dubinama te uživati u ljepoti morskog fenomena. Iskustvo se nastavlja i kad isplivamo iz špilje. Okruženi visokim i niskim liticama ljubitelji avantura mogu se okušati u skakanju sa stijena i zabaviti se do povratka u kamp. Na putu prema natrag idemo preko usamljenoga otočića Šekovac koji pruža pravi ljetni osjećaj. Poslije gužvi na kopnenim plažama ovdje ćete naići na raj bez ljudi. Zvuk cvrčaka, miris mora i žubor valova čari su ovoga pustog otoka. Uz dobru volju i osmijeh dan će bit nezaboravan.

STANDARDNA CIJENA: 480,00 kn, CIJENA S POPUSTOM: 240,00 kn

kajak tura, mjesec hrvatskog turizma

kajak tura, mjesec hrvatskog turizma

Izvor i foto: mjesechrvatskogturizma.hr

Foto: Andrea Piacquadio/Pexels