KAKVE BOJE IMATE U UREDU? One mogu dati energiju, ali i izazvati nervozu

by | 24 prosinca, 2017
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Boje imaju velik utjecaj na radnu atmosferu i produktivnost, a uz to će njihov izbor utjecati i na emocije, ponašanje i poslovne ciljeve, stoga dobro pripazite u kakvom uredu radite.

Ako vam je cilj povećati produktivnost, bilo bi i više nego potrebno poznavati psihlogiju boja, pa evo glavnih energetskih karakteristika boja.

Tople boje, poput naračanste, crvene i žute mogu izazvati osjećaj topline koji nije realan, dok hladne boje kao što su plava, zelena i svjetlo-ljubičasta uzrokuju osjećaj niže temperature. Na ovaj način možete uštedjeti troškove termoregulacije, piše Bizlife.

Bijela boja – ova boja je simbol za profesionalizam i poslovnu i eleganciju. No, ovo nije boja koja će vas stimulirati, već će vaše misli učiniti konfuznim, a razina koncentracije bit će u osjetnom padu.

Crvena boja . blokira analitičko razmišljanje, tjera ljude da djeluju brže i energičnije, ali ta energija je veoma kratkog daha i samim time će se reducirati analitičko razmišljanje.

Narančasta boja  asocira na kvalitetu, a ujedno održava budnost i pojačava koncentraciju, pa je prilično omiljena u uredskom okruženju.

Plava boja – boja poslovnog svijeta, podsjeća na nebo i more, i ima moć opuštanja i smirivanja.

Zelena boja –  potiče kreativnost, navest će vas da bistrije razmišljate, a ujedno će i podignuti razinu vaše kreativnosti.

Žuta boja – boja koja se najrjeđe koristi jer se vjeruje da izaziva strah, anksioznost, mučnine i glavobolje. Ipak, odabirom prave nijanse ove boje vaš prostor možete učiniti pozitivnijim, sigurnijim i prijateljski nastrojenim.

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR