Kako zadržati ljetni “glow” i u novoj sezoni?

by | 27 rujna, 2020

Svi bismo voljeli ovaj ljetni “glow” prenijeti u jesensku sezonu. Koji su ključni koraci da bismo u tome uspjeli?

Ljeti nema ništa ljepše no biti bez šminke, ujednačenog tena zahvaljujući preplanulosti i s laganim “glow” efektom koji jednostavno dolazi s bezbrižnim danima ljetnog odmora. No, kako taj isti izgled zadržati i kada naše lice nema jednaku izloženost sunčevim zrakam kao ljeti i kad nastupe tmurni dani koji kratko traju. No-make up look dobio je novo značenje. On više nije samo izgled koji se ostvaruje laganim make-upom, nego se radi o licu koje uistinu može biti bez šminke jer koža izgleda toliko zdravo da joj ona nije ni potrebna.

Skincare nikad nije bio toliko popularan kao u karanteni, a u živote mnogih unio je i nove navike. Koje od njih implementirati u zaposlenu dnevnu rutinu, ako ne želite imati na licu make-up svaki dan? Otkrivamo u nastavku!

Ljepota dolazi iznutra

Prehrana – što, kako i kad jedete ima najveću ulogu u vašoj ljepoti i zdravlju vaše kože, isto kao i dovoljna količina tekućine. Što više pazite što jedete, konzumirate li što manje kave i alkohola, kao i mliječnih proizvoda, to ćete lakše ostvariti zdrav izgled kože. Sve što unosimo utječe na najveći organ na tijelu i zato, ako želite izgledati svježe i zdravo, tako morate i krenuti živjeti.

Eksfolijacija

Uklanjanje odumrlih stanica kože trebala bi postati vaša higijena, baš kao što je odlazak kod zubara ili na manikuru i pedikuru. Naravno, s njom treba biti pažljiv i dovoljno dobro poznavati svoju kožu kako u tome ne biste pretjerali. Isto tako, odaberite proizvod za eksfolijaciju koji u potpunosti odgovara vašem tipu kože.

Vitamin C

Sad kad smo koži priuštili svu potporu iznutra i očistili je od odumrlih stanica, dolazimo do koraka koji će izjednačiti ten, smanjiti bore i dati joj sve potrebno za novi, zdraviji izgled. Vitamin C jako je snažan po tom pitanju i donosi jako brze i vidljive promjene na vašem licu.

Što još možete napraviti za svoje lice kako biste ga održali blistavim i zdravim, pročitajte na grazia.hr

Foto: @biancaingrosso / Instagram