Kako utišati nepotrebne misli i učiniti svakodnevicu puno ljepšom i mirnijom?

by | 10 veljače, 2020

Stručnjaci tvrde da svaka od nas u sebi ima ‘malu luđakinju’ zbog koje se ponekad osjećamo manje vrijedno i pune smo samokritike.

Doktorice Emily Amelia Nagoski iz Massachusettsa napisale su knjigu naziva ‘Burnout’ (‘Izgaranje’) koja bi ljudima trebala pomoći da izbjegnu fizičku i psihičku iscrpljenost i onemogućava im da se riješe stresa, kako piše Daily Mail.

Nakon što su neko vrijeme proučavale kako u ženama raste emocija i kako se bore s njom, ponudile su nekoliko rješenja kako ‘dovršiti stresni ciklus’ i uveli su nekoliko ključnih metoda.

“Zaključile smo da sve žene imaju ‘unutarnju ludnicu’, glas koji svoje propuste naglašava u negativnom svjetlu, što samo povećava njihovu razinu stresa”, izjavile su doktorice.

Savjeti za razbijanje stresa

Trči: Emily i Amelia inzistiraju na fizičkim aktivnostima i svakodnevnom vježbanju jer je to jedan od načina kako se tijelo rješava stresa.

Diši: Sporije i dublji uzdisaji su također način rješavanja stresa kad on nije toliko visok.

Razgovaraj: Pozitivna socijalna interakcija, kao što je lagani razgovor s kolegom ili nekim bližnjim o zabavnim stvarima, stvarno vas može opustiti.

Smij se: Daj priliku drugima da te nasmiju. Smijeh je lijek za stres.

Poljubac od šest sekundi: Poljubi voljenu osobu na šest sekundi i ponovno se prisjeti zašto ih voliš te kako se sigurno osjećaš s njima. Taj osjećaj tijelu šalje umirujuće signale

Zagrljaj od 20 sekundi: I zagrljaj smiruje, isto kao i poljubac.

Pomazi kućnog ljubimca: Ne moramo ni napominjati koliko je relaksirajuće pomaziti najdražeg kućnog ljubimca bilo koju životinju, i ako nisi preveliki ljubitelj životinja.

Plači: Nekad je jedini način za rješavanje stresa – plakanje. Isplači svu tu negativu iz sebe da nove emocije mogu doprijeti do tebe.

Foto: Unsplash

IZVOR: 24SATA.HR