Kako pustiti sijedu kosu bez neugodnog prijelaznog perioda?

Posljednji pramenovi

by | 10 studenoga, 2023
kako pustiti sijedu kosu

Ako ste odlučili pustiti sijedu kosu, to ne znači da morate odmah “prekinuti” sa svojim koloristom. Dapače, frizer vam može olakšati da vaše putovanje na prirodnu boju bude što elegantnije.

Pustiti sijedu kosu da izraste lakše je reći nego učiniti, posebno ako ste desetljećima bojili svoje pramenove. Nitko ne želi mjesecima gledati sijedu stazu koja se neravnomjerno širi. Što vam je činiti ako želite prekinuti s bojenjem kose, doznajte u nastavku.

kako pustiti sijedu kosu

Kako pustiti sijedu kosu

Što tražiti od frizera?

Ako vam je dosta bojenja i želite prigrliti svoju prirodnu sijedu boju kose, tehnika bojenja u kojoj se koriste highlights pramenovi, oni koji uključuju posvjetljivanje kose, i lowlights koji vaše pramenove boje u tamniju nijansu od vaše prirodne, odličan su način kako možete izgledati fantastično i u prijelaznom periodu.

Ako imate plavu ili crvenu kosu, vaš bi stilist mogao koristiti nijanse poput platinaste, bež plave i pepeljasto plave. Istodobno, ako imate svijetlu kosu, kolorist može dodati i pramenove koji su nešto tamniji od vaše bazne boje, primjerice, u svijetlosmeđim ili kestenjastim pramenovima kako bi prošarao vaše svijetle uvojke.

S druge strane, ako trebate prikriti sijede pramenove na smeđoj kosi, s njima će se odlično stopiti svjetliji pramenovi u zlatnim tonovima. A ako ste bojili kosu u tamne boje, frizerski stilist može dodati pramenove u boji espressa da dobije kontrast.

Promišljeno davanje svijetlih i tamnijih pramenova pomoći će vam u lakšem prijelazu na sijedu kosu jer ove tehnike bojenja frizuru obogaćuje s više različitih nijansi stvarajući višedimenzionalnost i prirodan look.

kako pustiti sijedu kosu

Drugi način kako možete prigrliti svoje srebrne vlasi jest dekoloracija. Frizer će s vaše kose ukloniti svu sintetičku boju, a zatim, ostavljajući sijedi korijen netaknut, izbijeliti ostatak kose bojom koja je što sličnija vašoj prirodnoj sijedoj boji kose.

Za ovaj je postupak potrebno pustiti kosu da izraste 8-10 centimetara kako bi frizer mogao koristiti vaš korijen kao referencu za bojenje. Dok čekate da vam kosa izraste, redovito šišanje je najbolje rješenje, a ovdje pronađite najljepše kratke frizure za sijedu kosu.

Pročitajte: “Grey blending”: nova tehnika bojenja za nježni prelazak na sijedu kosu

Foto: Image Source, DigitalVision via Getty Images