Frizerska prognoza: 4 pokazatelja da ste ušli u loš frizerski salon

Vjerojatno nećete biti zadovoljni svojom novom frizurom

by | 4 listopada, 2023
frizerski salon

Prazan frizerski salon u subotu ujutro i negativne kritike na internetu nisu jedini pokazatelj da ste ušli u loš frizerski salon. Ovo su još neke “crvene zastavice” upozorenja koje upućuju na to da nećete biti zadovoljni svojom novom frizurom.

Odlazak u frizerski salon može biti prekrasno iskustvo. To je savršena prilika da se opustite, dobijete novi izgled ili jednostavnu obnovite svoju kosu profesionalnim tretmanom dubinske njege. Međutim, ne završava svaki odlazak frizeru rezultatom koji će podići vaše raspoloženje i samopouzdanje.

Ako ste izašli iz salona nezadovoljni i ogorčeni, vjerojatno ste imali lošeg frizera. Ali što točno čini frizera “lošim” i kako možete znati je li vrijeme da prekinete s njim? Ovo je nekoliko ključnih signala koji pokazuju da najvjerojatnije niste u dobrim rukama.

Kako otkriti loš frizerski salon?

1. Asistent vas vodi ravno do stolca za pranje kose

Ako ste prvi put u nekom frizerskom salonu i asistent vas odmah odvede do stanice za pranje kose, najbolje bi bilo da se okrenete i izađete iz salona. Frizerski stilist uvijek bi trebao pogledati vašu suhu kosu kad dođete kako bi dobili predodžbu o tome kako izgleda vaša (suha) kosa. Tek nakon što ste se posavjetovali s frizerom i dogovorili željeni tretman, slijedi pranje kose (idealno, s profesionalnim proizvodima odabranima prema vašem tipu kose).

2. Ne razgovarate o boji/teksturi vaše kose

Prije nego što vam stilist prvi put oboji kosu, ošiša i/ili trebao bi se prvo raspitati o povijesti vaše kose. Primjerice, kako stilizirate svoju kosu, kada ste zadnji put obojili kosu i kako, jeste li bili na tretmanu kao što je trajna ondulacija. Ovo su ključna pitanja jer im pomaže da smiješaju boju ili vas ošišaju točno prema vašim željama i potrebama.

loš frizerski salon

3. Odbija dati svoje stručno mišljenje

Da, to je vaša frizura i vi najbolje poznajete svoju kosu, ali frizerski stilist je profesionalac. Dakle, ako ih pitate za mišljenje, trebali bi vam ga dati. Ako pitate što misle, a ne kažu puno, budite oprezni, jer to može značiti da je frizer neiskusan. Iskusni frizeri bi trebali imati znanje o tome kakve frizure odgovaraju različitim teksturama kose, oblicima lica i stilu života.

4. Frizer je prenaporan i drzak

Jedno je da vam frizer da svoje mišljenja, a drugo da vam naređuje što biste trebali odabrati. Dobar frizer poslušat će vaše želje i na temelju toga dati preporuke, ali vas neće prisiljavati na nešto što ne želite, bilo da je u pitanju boja novih pramenova ili nagovaranje na kupnju njihovih proizvoda.

Pročitajte: Ova slojevita frizura “podiže” svaku dužinu kose i prilagođava se svakom obliku lica

Foto: Galina Kiseleva, jacoblund, iStock/Getty Images Plus via Getty Images