Kako odabrati parfem za drugu osobu i pogoditi pravu notu

by | 13 svibnja, 2024
kako odabrati parfem za dar

Bez obzira na dob, spol ili beauty preferencije osobe, parfem može biti odličan dar za posebnu prigodu. No da biste pogodili “pravu notu“, imajte na umu nekoliko stvari.

Darovati parfem znači stvoriti posebnu konekciju s osobom. Zašto? Od trenutka kad ga osoba nanese na kožu, počinju se stvarati uspomene i veze – i za vas i za osobu koju ste darivali. Zato bi parfem za posebnu osobu trebao biti nevjerojatno osoban i promišljen poklon.

Naravno, to je lakše reći nego učiniti. I zato smo popisali nekoliko koraka koje možete pratiti da bi iskustvo odabira i darivanja parfema prošlo bez stresa i da biste pronašli pravu stvar.

Kako odabrati parfem za poklon

Iako se može činiti kontradiktorno ignorirati vlastite instinkte, važno je upamtiti da odabir parfema za dragu osobu ne ovisi o vašim osobnim preferencijama. Za što bolji odabir, inspirirajte se našim savjetima.

1# Napravite domaću zadaću

Za početak, napravite domaću zadaću: istražite koje je parfeme primatelj dara prije koristio ili trenutačno koristi. Ovo će vam pomoći u otkrivanju koje mirise i brendove osoba voli nositi. Nakon što ste saznali koje mirise voli, malo proguglajte da biste saznali na što mirišu – dominiraju li u parfemima cvjetni, citrusni ili pak zemljani tonovi; jesu li svi mirisi kreacija istog “nosa”?

Pročitajte: Mali ritual luksuza: 5 najfinijih parfema za kosu

kako odabrati parfem za dar

2# Fokusirajte se na osobnost

Ako niste uspjeli istražiti omiljene parfeme primatelja, uzmite u obzir njihovu osobnost, najdraže uspomene, modni uzor ili omiljenu poznatu slavnu osobu. Kako biste opisali osobu kojoj kupujete? Je li vesela i pozitivna? Možda će joj odgovarati citrusni parfemi. Je li malo mračna i misteriozna? Možete iskušati mirise s dubokim, zemljanim tonovima. Možda je veliki sladokusac? Isprobajte gurmanske i začinske parfeme. Zapamtite, parfem je produžetak nečije osobnosti i njegove estetike. To je još jedan element njihove garderobe.

3# Pronađite poveznicu veću od mirisa

Za uistinu poseban odabir, morat ćete se malo više potruditi. Pokušajte pronaći poveznicu s osobom koju darivate, bilo da se radi o imenu parfema, obliku bočice ili podrijetlu sastojaka. Jednako tako, možete odabrati i miris koji će osobu podsjetiti na vaš prvi susret, omiljeni začin ili životni trenutak.

4# U nedoumici birajte lagano i “čisto”

Općenito govoreći, potragu za parfemom možete početi u listama najpoželjnijih parfema. Iako ne postoji sto posto siguran odabir, lagani i svježi mirisi općenito su najprivlačniji. Pronađite miris koji miriše “čisto“. Ako vas odabrani parfem asocira na svježe pokošenu travu, rosna jutra, kišu u prirodi ili čisto rublje, velika je šansa da ste pronašli miris koji će se svidjeti osobi.

Pročitajte: Parfemi u 2024.: ove će godine dominirati jedan neobičan mirisni trend

Foto: White Bear Studio, Stock/Getty Images Plus; LightFieldStudios, Stock/Getty Images Plus via Getty Images

Tagovi: