Kako napraviti savršene valove ovisno o vašem tipu kose? Imamo najbolje tutoriale s viralnim stylerom

by | 29 srpnja, 2022
savršeni valovi u kosi

Ako imalo pratite svijet ljepote i kozmetike, sigurni smo da ste primijetili jedan od trenutačno najpopularnijih beauty alata. Otkako se pojavio na tržištu, Dyson Airwrap je kontinuirano rasprodan, a beauty stručnjaci diljem svijeta kunu se u njegovu nadmoć nad sličnim proizvodima.

Ono što izdvaja Dyson Airwrap na tržištu svakako je inteligentna kontrola topline. Naime, Dyson Airwrap s nastavcima za kovrčanje ili valove te četkama za ravnanje i volumiziranje kose primjenjuje Coanda efekt – što znači da ćete svoju kosu stilizirati bez ekstremne topline. Osim toga, tu je i uravnotežen dizajn te jedinstvene tehnologije koje ovaj alat za stiliziranje kose čine iznimno popularnim i posebnim, a kosu kao da ste upravo izašli iz salona, a ne iz vlastite kupaonice. Mnogi tvrde kako uz Dyson Airwrap više ne trebate gomilu četki i inih pomagala za stiliziranje kose jer ovaj beauty alat može sve što ste zamislili. 

U slučaju da se prvi put susrećete s Dyson Airwrapom ili tek razmišljate o kupnji, svakako bi bilo dobro imati nekoliko stvari na umu kako biste postigli efekt koji želite. Prvo i osnovno, kao i kod njege kože, važno je saznati koji je vaš tip kose kako biste bili sigurni da ste odabrali prave alate, tehnike i tretmane za postizanje najboljih rezultata tijekom njege svoje kose.

kako napraviti savršene valove

Kako napraviti savršene valove ovisno o vašem tipu kose?

Kakav god tip vaše kose bio, njezina će tekstura biti negdje između fine i grube. Nakon što saznate svoj tip kose, bit će vam lakše stilizirati ju, kao i pronaći prave alate za stiliziranje. Na primjer, uz Dyson Airwrap™ styler, čvrsta četka je dizajnirana za ravnanje deblje, kovrčave kose, dok mekana četka postiže ovaj rezultat za tipove kose koji su finiji ili zahtijevaju manje manipulacije.

Različiti nastavci za kovrče također su dizajnirani za različite tipove kose, tako da je lakše personalizirati svoju rutinu stiliziranja za vaš specifičan tip kose i završni stil koji tražite. 

 

@jovialjackiehair Vito demonstrates the #dysonairwrap from #wethair to #perfectcurl #dyson #curl . #dysonairwrapcurl. #dysonairwrapturorial ♬ Love Grows (Where My Rosemary Goes) – Edison Lighthouse

 

Prvi korak prilikom stiliziranja kose jest sušiti kosu prije oblikovanja nastavkom za sušenje, dok ne bude oko 80 posto suha – tada izgleda suho, ali je hladna na dodir – pazeći da dobijete što više volumena u korijenu. Učinite to podižući pramenove kose od glave prema gore i usmjeravajući protok zraka izravno u korijen dok sušite.

Zatim uzmite manje pramenove kose i pustite da ih Coanda efekt privuče i omota oko nastavka za kovrče. Držite krajeve pramenova prema van kako biste dobili nestrukturirani val. Mijenjajte smjer kovrča mijenjajući nastavke za kovrče dok ne prođete svu kosu glave koju želite stilizirati. Ovo će dati prirodniji izgled valovima za taj prekrasan završni efekt stiliziranja.

U nastavku vam donosimo nekoliko različitih tutoriala za stiliziranje kose uz Dyson Airwrap kako biste lakše pronašli onaj prilagođen vašem tipu kose.

Osnovna rutina kovrčanja kose uz Dyson Airwrap

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marianna Hewitt (@marianna_hewitt)

 

Stiliziranje kose sa šiškama

@matildadjerf♬ More Than A Woman – SG’s Paradise Edit – Bee Gees & SG Lewis

 

Stiliziranje valovite i kovrčave kose

@yanaudaltsova my go-to dyson routine 💆🏻‍♀️ #dysonairwrap #dysonairwraptutorial #dyson #dysonhair #dysonhairtutorial #dysonairwrapcurls ♬ original sound – gossipgirl

@melissafrusco dyson airwrap tutorial for curly/wavy hair! It takes a minute to get used to, but it works so well 🙌🏼 #dysonairwrap #airwraptutorial ♬ Sex and the City (Main Theme) – TV Sounds Unlimited

 

Potražite Dyson Airwrap za stiliziranje kose kod sljedećih Dyson partnera: Alles, Bazzar, eKupi, Emmezeta, Harvey Norman, Links, Mikronis, Svijet Medija, Tehno-Mag, Vacom, dyson.hr.

 

Foto: PeopleImages/iStock/Getty Images Plus