Radite li i vi ovu pogrešku kad koristite losion za samotamnjenje?

Hidratacija je ključna!

by | 8 lipnja, 2022
Njega kože

Preparat za samotamnjenje je izvrstan način da brzo i sigurno – bez oštećivanja kože od UV zračenja – postignete preplanuli ten. Bez obzira na to koristite li losion za samotamnjenje godinama ili ste novi u ovom ljetnom kozmetičkom ritualu, ovaj će vam jednostavan savjet pomoći da vaša preplanulost iz bočice izgleda ujednačenije i traje duže.

Kućno postizanje brončanog tena zahtijeva neke pripreme ako želite da se boja na kožu primi ravnomjerno i bez mrlja. Vjerojatno već znate da je prije nanošenja preparata za samotamnjenje potrebno napraviti piling, obrijati se i temeljito osušiti kožu.

Dobro je izbjeći nanošenje hidratantnog losiona neposredno prije mazanja preparata za samotamnjenje jer se preparat neće ravnomjerno razmazati niti prodrijeti u kožu kao što bi trebao (što znači da neće dugo trajati). Ali, ipak, postoje neka područja na tijelu koja bi bilo dobro namazati losionom prije nanošenja preparata za samotamnjenje. To uključuje sve one dijelove tijela koji su skloni suhoći, naborima i hrapavosti. Mislimo na dlanove, stopala, laktove i koljena.

Navedena je područja važno hidrirati jer u suprotnome preparat za samotamnjenje može više prodrijeti u nabore suhe kože, ostavljajući na njima tamnije mrlje. Drugim riječima, prethodno nanošenje losiona pomaže da se preparat ravnomjernije rasporedi na spomenutim dijelovima tijela koji su sami po sebi suši i skloniji dehidraciji, linijama i naborima.

Nakon što nanesete preparat koji će vas pretvoriti u brončanu božicu, nemojte zaboraviti nakon svakog tuširanja namazati tijelo hidratantnim losionom. Ovaj ritual pomaže produžiti vijek preplanulom tenu jer dobro hidrirana koža dulje zadržava boju. I zapamtite: korištenje bilo kakvog fizičkog ili kemijskog pilinga i losiona, dok koristite preparat za samotamnjenje, veliko je “ne“ jer ovi sastojci ubrzavaju blijeđenje kože.

Pročitajte: Najbolji losioni za samotamnjenje koji neće ostavljati mrlje i neugodne mirise

Foto: Pexels/Sora Shimazaki