Kako kod kuće na siguran način skinuti umjetne trepavice?

by | 13 travnja, 2020

Vjerujemo da su mnoge žene tijekom aktualne situacije s koronavirusom postale sami svoji beauty majstori. S obzirom na to da su nažalost pod utjecajem restriktivnih mjera zatvoreni svi beauty saloni, mnoge su se žene morale uhvatiti ukoštac s manikurama, izrastima, depilacijama i inim.

I dok neke beauty “probleme” možemo lako riješiti same, poput depilacije, u slučaju nekih valja biti posebno oprezan. Takav je slučaj s umjetnim trepavicama koje su i dalje jako popularne, pa su ih mnoge žene radile ili obnovile prije karantene. U karanteni je pak došlo do novog problema – umjetne se trepavice ne mogu obnoviti kod stručne osobe, istovremeno naše prirodne trepavice rastu, umjetne ispadaju, što rezultira vrlo prorijeđenim i neurednim izgledom trepavica.

Kad je riječ o skidanju umjetnih trepavica, svaki će vam stručnjak reći kako je najbolji način za to pustiti trepavice da polako i prirodno izrastaju i ispadaju. Ono što je zabranjeno jest potezanje trepavica i čupanje na silu jer, ne samo da to boli nego čupanjem vlastitih trepavica možete stvoriti trajne “rupe” koje nećete tako lako moći prekriti. Ipak, postoji nekoliko sigurnih metoda kojima si možete pomoći kad je riječ o skidanju umjetnih trepavica, odnosno ubrzavanju njihovog ispadanja.

Korištenje preparata za skidanje šminke na bazi ulja
Prvo što će vam vaša kozmetičarka savjetovati kad je riječ o umjetnim trepavicama je to da, dok ih imate, u širokom luku izbjegavate uljne odstranjivače make-upa zato što će oni u dodiru s ljepilom kojim se umjetne trepavice lijepe na prirodne trepavice pospješiti oštećenje ili ispadanje postavljenih trepavica. Stoga, u slučaju da želite ubrzati ispadanje umjetnih trepavica, slobodno možete koristiti uljni odstranjivač make-upa, no pripazite na to da ne trljate silovito kapke.

Ricinusovo ulje
Namažete li nježno svoje trepavice prije spavanja ricinusovim uljem, ono će djelovati tako da će polako rastavljati vezu umjetnih i prirodnih trepavica, zbog čega će umjetne trepavice lakše “otpasti”. K tome, ricinusovo ulje pospješuje rast i jačanje trepavica, stoga će biti i izvrsno za oporavak prirodnih trepavica nakon što ste ih “opteretili” težinom umjetnih.

Vrući tuš
Tuširanje toplom vodom koja će stvarati paru i vlagu također može pospješiti opuštanje veza umjetnih i prirodnih trepavica, stoga ova metoda ne može odmoći, baš kao ni odlazak u saune ili parne kupelji koje se, kad imate umjetne trepavice, ne preporučuju.

Foto: Lisa Fotios / Pexels