Kako da priprema za ljeto umjesto muke postane ritual uživanja u vlastitome društvu

Trenutak za uživanje

by | 5 lipnja, 2023
njega tijela

Umjesto napornih dijeta, u svoju rutinu uvedite brzu šetnju uz omiljenu playlistu, a umjesto nezdravog prženja na jakom suncu, namažite se mirisnom kremom. Pripreme za ljeto neka postanu vaš trenutak za uživanje sa samom sobom i nikad nećete izgledati bolje.

Iako nas promjenjivo vrijeme može pokušati uvjeriti u suprotno, ne dajte se zavarati – ljeto je doslovno iza ugla. Kiša, vjetar i oblaci sve su nas vjerojatno pomalo usporili u pripremama za godišnje doba za koje nam je potrebna najveća stega, pa je zato potrebno ubaciti u petu brzinu ne bismo li do ljetovanja mogli postati najbolja verzija sebe. Bez brige, ne mislimo pritom na nikakve režime, mučenja ni izgladnjivanja.

Dok su žene u prošlosti pristajale na sulude dijete ne bi li se uvukle u manji konfekcijski broj, mi znamo da je ljetna haljina o kojoj maštamo jednako lijepa u svakoj veličini. Ipak, nakon zime koju, nažalost, mnoge od nas provode sjedeći i u zatvorenom prostoru, na ljetovanju ćemo vjerojatno raditi neke aktivnosti za koje trebamo biti fizički spremnije. Zato vam preporučujemo da do tada u svoju rutinu ubacite pola sata tjelovježbe dnevno. Bilo da se radi o jogi, pilatesu ili brzoj šetnji uz omiljenu playlistu, svakako će vam dobro doći. Ako uz to kao rezultat dobijemo koji mišić i malo se učvrstimo, sigurno će i to pomoći našem samopouzdanju, zbog čega će i ljetna haljinica na nama izgledati još bolje.

njega tijela

Od svih beauty savjeta koje smo ikada dobile od majki i prijateljica, voljele bismo da smo oduvijek slušale samo jedan. Nema kraja istraživanjima koja pokazuju koliko će naša koža izgledati bolje koristimo li zaštitni faktor. Ne samo da ćemo izbjeći kratkoročne probleme kao što su crvenilo i ljuštenje kože već će nam koža, naš najveći organ koji slabo prašta, a dugo pamti, biti zahvalna i za deset godina. Česta zabluda je da osobe s problematičnom kožom sklonoj aknama ne bi trebale koristiti zaštitni faktor. Baš naprotiv. Dok su nekoć znali biti “teški” i skloni začepiti pore, zaštitni faktori danas dolaze u raznim formulama koje blagotvorno djeluju na ten. Ove godine odlučile smo se za SPF u stiku koji se lako nanosi, blag je na koži, a također je zgodan za imati ga uvijek pri ruci kad odlazite na putovanja na kojima nam je zaštita od sunca i najpotrebnija. Posebno je praktičan zato što, umjesto nekoliko proizvoda koje morate nositi, možete ponijeti samo njega, što definitivno olakšava pakiranje.

Nakon što smo sigurne da smo osmislile najbolje načine na koje ćemo zaštititi lice od štetnih UV zraka, pokušavamo osigurati preplanuli ten na svome tijelu. Naravno, ni kožu trbuha, leđa ili nogu nije pretjerano poželjno izlagati jakom suncu, ali ipak teško bježimo od želje da malo potamnimo. Prije nego što krenemo sa sunčanjem, možemo se pripremiti. U tom zadatku pronašle smo idealnu saveznicu – Ziaja kremu za samotamnjenje. Osim što će našoj koži podariti prelijepu bronačanu nijansu, učinit će je elastičnijom, hidriranijom i mekšom na dodir. Sve ono o čemu maštamo prije ljeta.

njega tijela

Za kraj, definitivno ćemo si pokloniti vikend tetošenja u vlastitoj kupaonici gdje ćemo, osim mazuckanja kremama za samotamnjenje, urediti noktiće na nogama, počupati obrve te nanijeti masku na lice. Rituali koje naizgled radimo da bismo izgledale bolje mogu se pretvoriti u pravi spa trenutak sa samima sobom i umjesto obveze postati prava uživancija. Jer nikad ne izgledamo ljepše nego onda kad volimo same sebe i znamo si to pokazati.

Foto: Aleksandra Shamonina/iStock via Getty Images Plus